Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Judecătorul Cristi Danileț despre referendumul pentru familie: este inutil juridic, CCR a decis deja că soți înseamnă un bărbat și o femeie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătorul clujean Cristi Danileț consideră că referendumul pentru familia tradițională, pe care recent șeful PSD Liviu Dragnea l-a readus în actualitatea de toamnă, costisitor, inutil din punct de vedere juridic și fără vreun efect în zona socială. Cristi Danileț invită pe pagina sa de facebook la un exercițiu de gândire lucidă : ” Eu propun să gândim cu mintea noastră, că nu e nicio rușine. Deci: – referendumul nu privește familia, ci căsătoria; – organizarea acestui referendum costă 10 mil. euro; – referendumul este inutil juridic: CCR a decis deja (para. 42 din Decizia 580/2016), în mod obligatoriu, că în actuala Constituție a României prin sintagma “soți” care se pot căsători se înțelege “un bărbat și o femeie” scrie judecătorul pe pagina sa de facebook. Acesta spună și că odată aprobat referendumul va avea și consecințe nebănuite, de genul transpunerii in realitatea a unui alt referendum de modificare a Constituției, validat în urmă cu 9 ani: ” – referendumul odată aprobat va trebui sa ducă la modificarea Constituției. Or, dacă se face acest lucru, trebuie să se pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009 cu privire la Parlament unicameral cu 300 parlamentari. Pariez că niciun parlamentar nu își dorește acest lucru”.

”După acest referenduum nu vor dispărea homosexualii și nici cei care trăiesc în concubinaj”

Judecătorul clujean devine inclusiv ironic pe finalul postării, așa cum ține să sublinieze ca să nu existe cumva alte interpretări: ”– un adevărat referendum pentru familie ar trebui să privească următoarele (și o spun in modul cel mai ironic posibil): fiecare român e obligat să se căsătorească când devine adult; la căsătorie partenerii trebuie sa fie virgini; soții trebuie să se căsătorească civil și religios; soții trebuie să facă minimum trei copii; soții nu au voie să își înșele partenerul de viață; soții nu au voie să divorțeze niciodată. Dar cine naiba ar avea curajul să pună în dezbatere familia… cu adevărat tradițională? și remarcă lipsa oricăror consecințe în plan social: ”
ah, încă ceva: după acest referendum, indiferent de rezultat, nu vor dispărea homosexualii. Nici din România, nici de pe planetă. Și nici cei care trăiesc în concubinaj; din contra, numărul lor este în continuă creștere, ca și al copiilor născuți în afara căsătoriei”.

În urmă cu două zile liderul PSD Liviu Dragnea avansa ca potențială dată pentru referendum 30 septembrie, precizând că nu e neapărat să fie duminică și nici să dureze o singură zi. aceasta în condițiile în care se așteaptă să treacă la vot în Senat în prima zi de lucru a senatorilor, care e 3 septembrie, iar intre decizie și data referendumului trebuie să existe cel puțin 30 de zile.

Share.

About Author

Lasă un comentariu