Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”dacă această doamnă nu va fi demisă urgent, nimeni nu ne va mai spăla rușinea peste trei luni”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prim-vicepreședintele PNL Stelian Dolha a comentat pe facebook gafele diplomatice în serie ale primului ministru Viorica Dăncilă în cele două vizite de stat, în care nu s-a făcut de râs doar pe ea însăși: ” În Macedonia, în mijlocul conferinței de presă premierul țării gazdă a scăpat un pahar din mâna când l-a auzit pe omologul din România cum îi spune că ea (Viorica, desigur)e primul prim –ministru care-i vizitează țara. De parcă Macedonia ar fi cumva o țară bananieră, insulară, și a ajuns s-o bage în seamă doamna Viorica. Apoi oaspetele din România n-a fost în stare să pronunțe corect numele poporului : în loc de macedoneni o tot dădea cu ”macedoni”. Poate fi ceva mai jignitor? Apoi a pomenit de ”cetățeni aromâni” în Macedonia, de parcă în tară ar exista vreo enclavă care sa acorde cetățenia aromâna” a scris fostul deputat.

Despre episodul anterior, din Muntenegru dar și de gafele din mai toate  întâlnirile oficiale ale primului ministru azi mâine o să vedem benzi desenate cu Dăncilă de România, scrie liderul liberal: ”Miercuri ne-a facut de râs în ultimul hal în Muntenegru, unde se credea aterizată în capitala din Kosovo, stat in care n-avea ce cauta pentru ca România n-o recunoaște. I-a acoperit gafa translatorul și apoi guvernul muntenegrean, stergând cu rusine de pe site cuvântul interzis. Si tot asa, prin toate vizitele pentru ca sirul e lung, ispravile ”premieriței” Viorica, cea care uita numele interlocutorilor premieri, pleacă de pe scena când se intonează imnul țării al cărui premier tocmai l-ai primit în vizită oficială, etc, au ajuns de râsul Europei, în lung si lat. S-au lămurit toate cancelariile cu cine au de-a face. Azi-mâine vom vedea benzi desenate cu Dăncilă de România și chiar cu România, țara europeană in care o asemenea persoana poata ajunge prim ministru”.

 Dolha mai spune și că în perspectiva preluării în premieră peste 3 luni a președinției rotative a UE, când România va fi în centrul atenției europene și a lumii întregi, situația va deveni de-a dreptul dramatică dacă Viorica Dăncilă va rămâne în funcție: Dacă printr-o minune aceasta doamnă nu e retrasă urgent, în trei luni, după ce România preia prin rotație președinția Consiliului Uniunii Europene rușinea noastră n-o va mai spăla nimeni, zeci de ani de aici încolo. Pentru c-am permis să fim reprezentați în halul acesta.

 

Sursă imagine: Utopia Grup

Share.

About Author

Lasă un comentariu