Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Aventura Centrului Intermodal în Consiliului Local Bistrița continuă: speranțe mari de la tentativa cu numărul 4

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

A treia încercare de a obține un vot favorabil pentru proiectul Centrului Intermodal a eșuat și joi, după ce primarul Ovidiu Crețu a fost nevoit să-l retragă de pe ordinea de zi a sedinței extraordinare de Consiliu Local, după ce a realizat că nu va obține cele 14 voturi necesare. Inițial primarul a declarat cu câteva zile înaintea ședinței, într-o emisiune la AS-TV  că  speră ca va avea consilierii PSD-ALDE plus UDMR  în formație completă, de 14, și că dacă unul dintre consilierii PSD, plecat în străinătate  nu va ajunge va fi prezent ” prin mijloace informatice”. La sedința extraordinară de din 2 august primarul n-a mai ridicat problema unui vot la distanță și a retras din start proiectul de pe ordinea de zi.

Crețu:  prevederea cu 6 luni nu e pentru primari

După ședința de Consiliul Local a explicat în fața jurnaliștilor că va readuce proiectul Centrului pe ordinea de zi, din nou, la viitoarea ședință, când va avea numărul suficient de voturi: ”În 22 august repunem proiectul (nr al Centrului Intermodal )când vom avea 14 consilieri. Ai noștri”. Întrebat dacă nu ar fi trebuit să aștepte 6 luni pentru a repune pe ordinea de zi un proiect care a fost respins de două ori consecutiv, așa cum precizează Regulamentul Consiliului Local Bistrița, primarul Ovidiu Crețu a remarcat : (” n.r. prevederea aceea) nu exista pentru primari, există doar pentru alții,…” iar viceprimarul Cristian Nicolae a completat : ” e pentru consilieri sau terți” . Primarul spune și că prevederea din regulament ar fi fost adoptata tocmai pentru a nu le permite altora să revină de mai multe ori cu un proiect respins: ” În înțelepciunea lui, legiuitorul și-a dat seama că dacă lasă pe oricine, acel cineva poate să revină cu același proiect de 100 de ori” a mai declarat Crețu, precizând la solicitarea reporterului  Bistrița Express  că în această situație se referă la Consiliul Local, care a adoptat Regulamentul de funcționare atunci când se referă la legiuitor.

Așa arată articolul 67 din Regulamentul de funcționare a Consiliului local Bistrița, cel la care s-a referit primarul .: ”La a doua respingere a proiectului de hotărâre, consiliul local va formula un răspuns în scris petentului menţionând foarte clar motivele care au dus la respingerea acestuia. Dacă motivele invocate sunt bine fundamentate din punctul de vedere al legalităţii, oportunităţii, necesităţii, eficienţei şi eficacităţii, proiectul de hotărâre nu mai poate fi introdus pe ordinea de zi decât după o perioadă de 6 luni”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu