Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Răpire cu pistolul la Psihiatrie: o pacientă internată pentru tentativă de suicid a fost luată cu forța din spital de un bărbat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un incident neobișnuit a tulburat duminică, 5 august atmosfera din secția de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, din strada Someșului: un bărbat a pătruns în secție și a luat-o cu forța pe una dintre pacientele internate, pe care a urcat-o apoi într-un autoturism  și dus a fost. Nu înainte însă de a-i trage câteva palme paznicului de la Spital și apoi de a trage la propriu cu pistolul în direcția paznicului care nereușind să-l oprească să plece cu pacienta și-a notat numărul de înmatriculare a mașinii. Norocul paznicului a fost doar faptul că pistolul era unul cu gaze lacrimogene, și nu cu alice sau gloanțe, iar descărcarea i-a provocat doar inhalarea de gaz iritant și o iritație în zona ochilor.

Ulterior agresorul, un individ de 44 de ani a fost oprit în trafic de polițiștii de la Beclean, iar victima sa, de 22 de ani s-a reintors pentru scurtă vreme la secția de Psihiatrie din Bistrița, de unde, pe semnătura părinților a fost luată acasă.

Pacienta agresată fusese internată la psihiatrie după o tentativă de suicid

Circumstanțele poveștii sunt încă învăluite în ceață. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Strugari, tânăra de 22 de ani din Nepos a ajuns inițial sâmbătă  la UPU cu venele de la o mână tăiate adânc, într-o tentativă de suicid, care era cât pe ce să-i pună capăt zilelor. După îngrijirile medicale de la urgențe medicii  au trimis-o la Psihiatrie pentru tratarea depresiei majore, conform protocolului în astfel de situații. Tratamentul fetei a fost întrerupt brutal duminică la ora 17,00 când a vizitat-o bărbatul de 44 de ani, cu care fata avea o relație de concubinaj. Episodul care a  urmat a fost bizar și greu de anticipat de personalul spitalului de Psihiatrie: ”Bărbatul a intrat în spital duminică, pe la ora 17,00. într-o zi de vizită, fără să dea de bănuit. A stat de vorbă cu pacienta aproape o oră pe o bancă din curtea spitalului, după care s-au indreptat către iesire, iar în apropierea ușii de acces paznicul a văzut că pacienta este împinsă afară din curte. Paznicul de 44 de ani, care a alertat si un infirmier a ieșit după ei, însă bărbatul a scos un pistol cu gaze și a tras în direcția acestuia înainte de a demara mașina. Medicii de garda au alertat imediat poliția” relatează episodul Camelia Strugari. Aceasta a precizat și că individul l-a pălmuit inițial pe paznic, după care săcăit de insistența acestuia a scos pistolul cu gaze din mașină și a tras în direcția lui.

Procurorii n-au cerut mandat de arestare

Bărbatul de 44 de ani, din Beclean  a fost prins ulterior de către polițiștii din Beclean: ”Polițiștii au acționat cu operativitate, astfel că, în cursul aceleiași zile, față de bărbatul de 44 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și tulburarea liniștii și ordinii publice. Acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, cu propunerea luării unei măsuri preventive”, informează comunicatul de presă al IJP.

Deși polițiștii l-au reținut pe individ pentru 24 de ore și l-au dus in fata unui procuror, ulterior împotriva individului nu s-a cerut, în mod bizar, mandat de reținere de la judecători. Potrivit unor informații, tânără răpită n-ar fi dorit să depună plângere împotriva acestuia. De altfel aceasta, împreună cu părinții a cerut și externarea de la Psihiatrie, ceea ce s-a întâmplat luni dimineața. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Camelia Strugari a precizat pentru Bistrita Express că a fost dorința tinerei, și că niciun pacient, inclusiv internat la psihiatrie nu poate fi ținut pentru tratament împotriva voinței sale.

Deocamdată agresorul are deschis un dosar penal: ”Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale împreună cu polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au demarat efectuarea de cercetări, întocmind un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept” precizează IJP BN.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu