Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tânărul de 17 ani suspect în cazul bărbatului care a ars de viu într-un cuptor din Coșbuc a fost arestat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Judecătorii de drepturi și libertăți de la Tribunalul Bistrița au decis să acorde mandat de arestare pentru 30 de zile  tânărului de 17 ani acuzat de procurori de omor în cazul paznicului de 64 de ani de la o societate specializată în prelucrarea lemnului din comuna Coșbuc, care a pierit ars de viu în cuptorul centralei.

Un comunicat postat luni  pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud precizează la ce concluzii au ajuns procurorii, concluzii care ar fi confirmate de decizia judecătorului de drepturi și libertăți care a dispus în 3 august arestul preventiv. ” Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus reținerea preventivă a inculpatului minor Mureșan Claudiu Vasile pentru comiterea înfracțiuni de omor”. Procurorii susțin că tânărul de 17 ani (nota red care muncea în probe la societatea din Coșbuc) ar fi  avut un rol activ în tragedia petrecută la fabrica Lignum Trend în 1 august și că după un incident violent cu victima, paznic al societății, acesta din urmă ar fi căzut pe banda transportoare a materialului lemnos de unde a ajuns direct în cuptorul în funcțiune. Procurorii mai spun-potrivit comunicatului de presă-că paznicul aflat într-o situație disperată a fost abandonat de tânăr și a sfârșit prin a muri incinerat.

Tragedia s-a petrecut în 1 august în jurul orelor 22,30 și cea care a sesizat că ceva nu e în regulă a fost soția paznicului Radu Târnoveanu care ar fi primit un ultim apel telefonic de la soțul ei, pe care l-a auzit gemând. Inițial bărbatul a fost de negăsit, singurul aflat în curtea societății fiind adolescentul de 17 ani. Abia când centrala a intrat pe avarie și s-a oprit au fost depistate resturi umane și anchetatorii au realizat că paznicul a pierit ars de viu. Filmarea dela intrarea în centrală arată că în incintă erau doar cei doi, și că la un moment dat singurul care a mai iesit de acolo a fost tânărul.

Comunicatul Parchetului precizează că cercetările pentru depistarea tuturor împrejurărilor legate de modul în care s-a petrecut oribila fapta continuă . Avocatul tânărului a atacat decizia Tribunalului Bistrița-Năsăud de a-l cerceta în stare de arest preventiv.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu