Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Demonstrație în Aventura Parc înaintea deschiderii oficiale. Publicul are acces abia din 24 august

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parcul de distracții al municipalității Bistrița, ”Aventura Parc” va fi deschis accesului publicului în 24 august odată cu zilele orașului. Cu două săptămâni înainte însă administrația a organizat un tur-demo pentru jurnaliști ghidat de viceprimarul Cristian Niculae.

De altfel Niculae a fost și primul care a parcurs traseul, ancorat bine și cocoțat pe scările la înălțime, urmat de câțiva jurnaliști. Traseul Parcului de distracții este format din 13 platforme, care fac legătura între 11 ateliere. Există  două ateliere foarte ușoare ca și dificultate pentru copii până la şase ani, două panouri de căţărare, de dificultăţi diferite, şi trei tiroliene. Cea mai lungă tiroliană are 70 m, în timp ce alte două sunt  mai scurte şi împreună , dar mai abrupte. Vicele crede că traseul este la îndemâna oricărui amator: ”Traseul poate fi folosit de către orice persoană sănătoasă, indiferent de capacitatea ei fizică, dar trebuie parcurs cu atenţie. Avem zece echipamente de asigurare şi vom mai achiziţiona zece până la deschidere. Riscul de accidente este foarte scăzut. Traseul are o lungime de 400 m, dezvoltă abilităţile fizice şi capacităţile de a parcurge obstacole,le la înălţime, dezvoltă spiritul de echipă, de aventură. Cred că este un obiectiv frumos care va fi folosit şi gustat de către toţi cetăţenii municipiului Bistriţa”, este convins viceprimarul Cristian Niculae. Investiția a costat potrivit sursei citate în jur de 20 000 de euro.

Parcul de distracții din Wonderland ” Aventura Parc” a fost gândit pentru a-i conferi o altă utilitate în sezonul de vară pârtiei de schi și telescaunului și va fi completat cu postă de downhill  și piste pentru bicicliști pentru nivelul mediu și ușor: ” Am creat acest Aventura Parc care face parte dintr-o investiţie mai largă. Urmează să amenajăm o pistă de downhill, până la sfârşitul acestei luni vor fi finalizate două piste pentru biciclişti, de nivel uşor şi mediu pe unde se poate coborî cu bicicleta foarte uşor. Instalaţia de telescaun a fost dotată pe 33 de scaune cu suport pentru biciclete. Anul viitor urmează să facem şi pista pentru sportivi de performanţă downhill şi alpin coaster, care va fi finalizat la sfârşitul anului viitor”, a explicat viceprimarul.

Cât costă aventura din noul parc de distracții

Consiliul Local Bistrița a aprobat în urmă cu două luni tarifele avansate de municipalitate pentru parcul de distracții. Acestea sunt:

1.Urcare/coborâre cu telescaunul, fără Aventura Parc – 15 lei/persoană, 10 lei pentru elevi, studenţi

2.Urcare cu telescaunul, transport bicicletă – 15 lei/persoană, 10 lei pentru elevi şi studenţi

3.Abonament 5 urcări cu telescaunul, transport bicicletă  – 50 lei/persoană, 40 lei elevi şi studenţi

4.Urcare cu telescaun, transport bicicletă şi acces două ore în Aventura Parc – 70 lei/persoană/zi sau 50 lei pentru elevi şi studenţi

5.Acces 2 ore Aventura Parc, urcare /coborâre cu telescaunul – 30 lei/ persoană, 20 lei elevi şi studenţi

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu