Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Invitație la spectacol astronomic sub cerul liber: patru planete și Perseidele în distribuția de duminică seara (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asociația Comunitarium invită bistrițenii duminică la o seară dedicată observațiilor astronomice în aer liber și chiar la o noapte întreagă pentru cei  care rezistă. Astronomii amatori din cercul Comunitarium vin înarmați cu telescoape iar piesa de rezistență va fi un laser astronomic cu care Gavril Urs și amicii săi vor ghida pe cei prezenți în spectacolul astrelor. Evenimentul e programat în seara cu ploaia de stele căzătoare cunoscute sub numele de Perseide, a căror observație a devenit deja o tradiție la Bistrița, grație celor de la Comunitarium. Și nu doar Perseidele fac parte din spectacolul cerului în 12 august: patru planete rar vizibile simultan pe cer : Marte, Venus, Jupiter și Saturn pot fi urmărite și datorită faptului că luna este destul de întunecată duminică seara.

Show-ul astronomic e programat pe Aerodromul din Unirea, iar amatorii sunt sfătuiți să vină cu pătură și cu multă Curiozitate”. atmosfera urmează să fie încălzită de un DJ care va crea o atmosferă muzicală de folk-goldies, iar un foc de tabără va încălzi noaptea, promit organizatorii event-ului. Copiii sunt bineveniți, iar intrarea e gratuită, parcarea urmând să se facă lângă aerodrom.

Pentru a vă face o idee despre cum arată cerul în luna august, ce planete sunt vizibile și unde sunt cele mai strălucitoare stele urmăriți un film postat pe pagina planetariului din Baia Mare:

Sursă foto: Huff.com

Share.

About Author

Lasă un comentariu