Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Președintele Iohannis reacție vehementă după intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Președintele Klaus Iohannis reacție vehementă după violențele de la mitingul din Piața Victoriei, când jandarmeria a acționat în forță, folosind tunuri cu apă, gaze lacrimogene și : ”Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei” a postat președintele în urmă cu câteva minute pe pagina sa de socializare. Klaus Iohannis i-a cerut de urgență, explicații ministrului Carmen Dan pentru modul în care a gestionat evenimentele de vineri seara: ”Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!” a transmis președintele Klaus Iohannis într-un mesaj postat vineri noaptea pe pagina de facebook.

Jandarmeria a reacționat neasteptat de dur la mitingul din Piața Victoriei îndreptat împotriva Guvernării PSD-ALDE, manifestare la care s-au adunat, potrivit presei centrale peste 100 de mii de protestatari. Protestul a fost inițiat de românii din Diaspora pe rețelele de socializare, cărora li s-au adăugat români din întreaga țară.

Jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă, iar în jurul orelor 23,00 au evacuat în forță Piața Victoriei folosind detasamentele călare, utilizând  o brutalitate considerată disproporționată în raport cu reacțiile manifestanților. În jur de 250 de oameni au fost răniți ca urmare a intervenției, scrie ziare.com.

Share.

About Author

Lasă un comentariu