Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

1000 de bistrițeni au protestat și mărșăluit pe străzile orașului. În fața sediului PSD protestatarii au strigat ”analfabeții”și ”hoții” (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dragnea, nu uita, țara asta nu-i a ta” alternativ cu ” Dragnea nu uita, România nu-i a ta” au  strigat protestatarii bistrițeni vineri seara, în popasul lor în fața sediului PSD Bistrița-Năsăud.  Minute în șir printre vuvuzele și claxoane cele câteva sute de protestatari porniți în marș prin centrul Bistriței au scandat ritmat:  ” PSD-ciuma roșie!” , ” DNA să vină să vă ia” dar și ”Analfabeții!!” pe lângă ale scandări dedicate liderului principalului partid de guvernământ. În tot acest timp circulația mașinilor pe Gheorghe Șincai, strada pe care se află sediul filialei județene a fost strangulată, însă șoferi opriți din drum câteva minute nu au dat semne de nerăbdare și au așteptat ca mulțimea să se încoloneze și să o pornească pe trotuar către zona Poștei vechi, către Decebal spre Piața Petru Rareș, locul de unde a pornit marșul.

Mai bine de o mie de oameni s-au adunat în Piața Petru Rareș în jurul orelor 20,00, momentul plecării în marș pe străzile Bistriței. Prima oprire pe traseu a avut loc în părculețul din fața Bisericii Evanghelice, în fața Primăriei Bistrița, un al alt loc tradițional al mitingurilor din oraș, folosit cu predilecție pentru protestele împotriva administrației locale.

Aici Adrian Florin Chereji președintele Bistriței Civice și fost primar al Bistriței imediat după Revoluția din 1989 dar și Marius Bălan, activist civic li s-au adresat protestatarilor de la megafoane vorbind despre corupția generalizată și despre demiterea Guvernului Dăncilă și nevoia de alegeri anticipate. în timp ce manifestanții scandau: ”afară-afară cu hoții din țară”, ” jos comunismul ”.

La finalul mitingului, încheiat în Piața Petru Rareș bistrițenii au cântat ” Desteaptă-te române” și au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Share.

About Author

Lasă un comentariu