Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Lider liberal bistrițean: în loc de asumare și măsuri împotriva brutalității gratuite, Guvernul și PSD au trecut la planul B

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stelian Dolha, prim-vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud condamnă transformarea jandarmeriei dintr-o instituție menită să apere populația în una represivă și spune că responsabilitatea e a PSD: brutalitatea șocantă a jandarmilor la mitingul Diasporei împotriva unor oameni pașnici, femei și copii, coordonată de la vârful Guvernului si chiar a PSD, arată cât de mare e demența celor cocoțați la putere. Au transformat o instituție a statului menită să-i apere pe cetățeni într-o forța brutala care a spulberat pe oricine a întâlnit în cale, pentru singura vină că și-au manifestat dreptul la liberă exprimare. Și în loc de asumare au trimis astăzi doi purtători de cuvânt să se bâlbăie într-o conferință de presă și sa ne spună ca e legitim să uzezi de forță.” .

Dolha remarcă și că în loc de demisii și demiteri, cum s-ar fi impus în orice stat de drept după episodul de ieri guvernul și puterea care-l susține au trecut la un scenariu manipulator și la încercarea de a deturna protestele Diasporei in altceva: ”în loc de demiteri și demisii pentru violenta șocantă a fortelor de ordine cei de la putere au trecut la planul B: deturnarea protestelor și lansarea teoriilor conspiraționiste. Câțiva corifei PSD dau vina pe opoziție pentru că există si ameninta că spulbera protestatarii, Viorica din vacanță cheamă SRI-ul să-i prezinte nici ea nu intelege ce, iar presedintelui Iohannis care le-a cerut insistent sa-si asume răspunderea pentru brutalitatea gratuită și făra precedent , îi cer sa-și ceară scuze de la jandarmerie care si-a făcut datoria(?).

Liderul liberal le-a mai transmis și că acesta manipulare nu mai poate prosti pe nimeni din afara granițelor, după ce a devenit clar că în România a fost o represiune brutală a protestatarilor pașnici, cărora le-au căzut victime inclusiv ziariști străini: ”Credeți ca mai prostiți pe cineva? Vreti sa vedeti cum ne percepe ca țară oricine ne priveste de dincolo de granite? E suficient să citești presa europeană de azi sau cea de peste ocean: ca o tara macinată de coruptie in care o mână de oameni isi apără privilegiile printr-o brutalitate sălbatică îndreptată împotriva propriilor cetateni, femei, bătrâni și copii, care-si permit să-i critice pașnic. Realizati că țara asta, care dă semne clare că nu respectă valorile și standardele unei țări europene, se pregateste sa preia presedinția Consiliului Uniunii Europene ?”, mai spune Stelian Dolha.

Premierul austriac a cerut explicații 

Protestele de la București sunt reflectate în presa în întreaga lume cu accentul pe folosirea exagerată a forței de către jandarmii români. Mai mult  cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat intervenția în forță a jandarmilor după ce o echipă de televiziune a postului public din Austria a fost brutalizată la manifestările din  PiațaVictoriei: ”condamnăm cu fermitate confruntările violente din București în urmă cărora numeroși demonstranți și jurnaliști au fost răniți şi  a precizat că așteaptă ” clarificarea totală a acestor fapte”.

PNL a cerut prin vocea presedintelui Ludovic Orban comisie parlamentară de anchetă a evenimentelor din Piața Victoriei și a anuntat că pune la dispoziția celor care au avut de suferit de pe urma intervenției în forță a jandarmilor asistență juridică gratuită din partea unui avocat

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu