Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți o taxează pe Doina Pană pentru declarațiile despre dotarea paramilitară a protestatarilor : ”faceți afirmații delirante”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți a luat-o la întrebări pe deputatul PSD Doina Pană, după ce aceasta a scris pe pagina sa de facebook că la protestul de vineri seara din Piața Victoriei  n-a fost diaspora, ci huligani cu dotare paramilitară și a chiar a pretins că aceștia ar fi fost susținuți de ”un grup de iresponsabili în frunte cu președintele țării, (care)încearcă să dea foc la țară!” .

Cristina Iurișniți  a reacționat tot pe pagina de facebook și a acuzat-o că a depășit  prin asemenea declarații chiar și ”culmea absurdului și ipocriziei pesediste!”: ”Cum vă permiteți să denaturați adevărul celor 💯 de mii de protestatari?! Cum puteți inventa lucruri care jignesc o națiune întreagă?”   întreabă deputatul USR. Cristina Iurișniți o invită pe Doina Pană să citească presa de calitate, ca să priceapă ce s-a întâmplat în țară  și cine a participat la miting, aluzie la faptul că aceasta afirmase că nu se află în țară în această perioadă.
Deputatul USR remarcă și că fostul ministru alege să ignore mărturiile zecilor de oameni bătuți și că declarațiile acesteia sunt mai degrabă rodul unei imaginații debordante și delirante; ” Care dotare paramilitară doamna Pană?? Nu aveți niciun indiciu sau argument că să susțineți o așa invenție demnă de Televiziunile de casă pesediste! Aveți o imaginație debordantă și delirantă! Jigniți oameni care au DREPTUL să protesteze, dreptul la libera exprimare! Ei erau victimele și în niciun caz agresorii. 
O țară întreagă a văzut gaze lacrimogene, tunuri cu apă, oameni bătuți și fugăriți, au fost oameni internați în spital… 
Vă invit sa citiți cel puțin din 3 surse diferite, să vorbiți cu oameni din Diaspora, care vă pot informa corect, cum e Ciprian Mihali care a venit din Belgia și a participat la proteste! 
Să vă spună el , ” huliganul violent” despre dotarea paramilitară și despre cum au fost agresate soția și fiica lui de jandarmii care potrivit legii au datoria să apere și să protejeze cetățenii pașnici!” i-a mai spus deputatul Cristina Iurișniți colegei de parlament și de profesie (amândouă sunt profesoare).

Postarea Doinei Pană a stârnit un val de reacții vehemente și pe pagina personală

Comentariile Doinei Pană n-au fost bine primite nici pe propria pagină, unde a fost luată la intrebări inclusiv de foști elevi. Dincolo de replicile câtorva susținători și colegi de partid între care secretarul de stat Alexandru Pugna, care i-a dat dreptate, fostul ministru s-a confruntat cu reacțiile vehemente chiar din partea unor prieteni din listă care îi apreciau până acum postările: ”Doamna Pana Doina uitati cine sunt huliganii. Baiatul ala de langa masina, doar se uita. Nu striga, nu arunca cu nimic. Imi spuneti si mie in opinia dumneavoastra ce vina avea el?” îi spune Daniel Leandru, un mi vechi susținător pe o postare cu filmul in care un privitor care statea cu mîinile ridicate, încasează bâte de la un jandarm.

”Eu nu așa am vazut in Europa. Se fac arestari. Oamenii cu manile ridicate care se predau, pot fi arestati, Nu mutilati!! Si pe front inamicul care sa preda e luat prizoner! … Dar mentalitate din militia comunista din Romania e aceeasi! Iar voi celor care va sunt aparate scaunele ai sustineti!!! Cum e D-na sa iti bati poporul??? Sa gazezi femei si copii?? Credeti ca acele mame asta au vrut pentru copiii lor? îi dă replica un altul. Iar altcinva care se recomandă drept coleg îi scrie: ”Draga mea colega, iti respect convingerile politice( rosii), dar nu ma pot abtine sa nu comentez la postarea ta. Diaspora a venit de buna voie la proteste nu ca la mitingul fortat de penibilii psd-isti luna trecuta! Caz concret: implorau familia mea să mearga la ” proteste”! Treziti-va psd-istilor pana nu e prea tarziu !Cum puteti crede in Dragnea si Dancila” intelecta”? Asa am ajuns sa nu stie in ce tara e? Si nu e doar o greseala!!!Cel mai penal partid din toate timpurile: PSD (partidu slugilor devotate)! Respectele mele..”îi scrie L.D. Muresan.

Sau un fost elev îi scrie:” Stimata doamna Pana. Am fost unul dintre elevii dumneavoastra si v-am stimat..Mai bine v-ati fi dedicat carierei si nu politicului. As vrea sa va raspund la intrebarea dumneavostra referitoarea la Diaspora. Ce ne nemultumeste? 1.Faptul ca un individ ca si Dragnea e in stare sa faca tot ce e posibil ca sa scape de inchisoare. 2. Faptul ca suntem condusi de niste oameni fara bun simt, oameni alaturi de care v-ati alaturat in partid.  3.Faptul ca ne dorim ca lucrurile sa mearga bine si in tara noastra ca sa ne putem intoarce sa ne bucuram de familiile noastre si de tara in care ne-am nascut. 
Nu mai continui pentru ca nu merita. Pur si simplu nu merita. Va mai dau un sfat…uitati-va in curtea dumneavoastra (PSD) si poate o sa va mai luminati de ce e suparata diaspora.” e un mesaj al fostului ei elev. Și nu e singurul. Doina Pană nu le-a răspuns, însă a distribuit postarile jurnalistei Sorina Matei și ale unei judecătoare din Cluj care susținea că jandarmeria și-a făcut bine treaba.

Doina Pană, singurul fruntas din PSD BN care a reacționat la proteste

Fostul ministrul al apelor și pădurilor a fost singurul fruntaș PSD din Bistrița-Năsăud care a reacționat exact ca in punctajul transmis de PSD punctând pe tema huliganilor înarmați și a așa-zisei instigări a opoziției și presedintelui, două laitmotiv-uri pe care PSD încearcă să le introducă în dezbaterea publică. Daniel Suciu, care este chiar liderul de grup al PSD din Camera Deputaților n-a avut nicio reacție pe acest subiect, în timp ce ministrul Ioan Deneș s-a limitat în a distribui o postare a site-ului Guvernului in care Viorica Dăncilă cere raportul SRI privind protestele. Dar si pe aceasta postare a fost taxat de amicii de facebook. Unul i-a spus că în Beclean, orașul său de baștină n-au fost proteste doar pentru că fratele său, primarul orașului, e un om gospodar.

Nici presedintele PSD BN Radu Moldovan nu s-a amestecat în subiectul delicat al protestelor, preferând să posteze comentarii legate de subiect administrative.

Share.

About Author

Lasă un comentariu