Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Cucoșul Jandarmeriei a cântat după 4 zile. Fără spor. A venit altul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deja ex-comandantul Jandarmeriei Române a catadicsit să iasă la declarații publice marți seara, după ce patru zile și-a trimis la înaintare nu unul, ci chiar doi purtători de cuvânt. Și exact înainte cu o zi-două de a-și pierde funcția, nu pentru gestionarea execrabilă a situației și folosire disproporționată a funcției, ci pentru că protectoarea lui, Carmen Dan n-a putut să-i prelungească mandatul și a treia oară. După ce sute de filmări cu brutalitățile gealaților cu uniformele de intervenție a jandarmeriei au oripilat o lume întreagă și după  patru zile de tăcere așternute peste oroare te așteptai la un gest chiar și tardiv de normalitate. De la comandantului  armei acelea care vorba lui, a salvat oameni la inundații, alunecări de pământ, vijelii și care în patru zile s-a prăbușit în hăul percepției publice. Punerea în scenă cu decor între icoane și decorații a încă mai marelui Jandarmeriei părea special creat pentru un smerit (chiar si complet lipsit de sinceritate) ”iarta-ma”.

Nici vorbă de scuze din partea lui Sebastian Cucoș. Sau de explicații, ori răspuns la întrebări. Tot monologul omului a fost despre el și extensia lui: ”eu am luat un examen,” eu de 22 de ani”, ” Eu am slujit arma asta” și frustrarea aferentă că CSAT nu a fost convocat mai repede ca sa primească odată functia asta cu prerogative depline, despre care individul pretinde că i se cuvine de drept. (cui naiba ii pasa de examenele ăstuia?) Apoi discursul musiului Cucoș a fost despre extensia eului său : ”noi ne-am făcut datoria” , ” noi suntem aceiași de la inundații”, etc și o invitație la dialog sau ce-o fi vrut să fie agramatismul: ”să ne așezăm la.. moderație” .

Acesta e tânărul colonel cocoțat în fruntea armei, care prin spectacolul sinistru de vineri seara a compromis pe termen lung imaginea construită cu atâta efort.
În numele tuturor abuzurilor făcute de unii din subordonații săi, indiferent de parerea personală pe care o are si indiferent de provocările cărora le-au făcut/nu le-au făcut față, omul ăsta trebuia sa-și ceară iertare. Primele lui cuvinte trebuiau sa înceapă de aici. Chiar și purtătorii aia de cuvânt ai lor par parfum de competență față de prestația lui încărcată de frustrare. Măcar unul a admis scrâșnit ca ”unele imagini nu le fac cinste”. Nu si el.

”El și-a făcut datoria, el și-a iubit țara..el atâta a avut de spus” a cântat Sebastian Cucoș din bula lui în care zăcea adâncit până peste gât și de unde l-a trimis un sefut de la PSD cu ordin sa zică ceva, orice. Și asta cu grijă mare să-și pregătească regia și să poată fugi la timp din fața ziariștilor (o televiziune a dat imagini cu culisele declarației de presa in care purtatorul de cuvânt îi asigura culoarul de evadare.

În rest pe mamele si copii i-or fi gazat cu lacrimogene huliganii (încă nu e clar ce tip de gaze au folosit oamenii aia bătuți cu bestialitate  și vânați prin toate cotloanele or fi căzut victime că nu erau la locul si momentul potrivit, iar ziaristii, foarte mulți, au fost toti confundati, pentru ca nu-i asa, noaptea toate pisicile sunt negre și n-ai de unde stii daca legitimatiile nu erau cumva fake-uri. Austriecii și israelienii din taxi or fi fost bătuti ca or fi fost de la  agenturi straine. Chiar si asa Cucoș, măcar pe post de caricatură al unui comandant ar fi trebuit să spună un ” îmi cer scuze”. Că demisia e o un cuvânt care, sigur îl îneacă.

PS: A doua zi tipul era deja în esalonul 2. L-a înlocuit prim-adjunctul său, participant activ in stradă la protestele de vineri seara. Și încă un amănunt, esențial : omul e din Teleorman, adica are ”origine sănătoasă” .

 

Sursa imagine: http://chitramazza.blogspot.com/2011/07/finger-arts.html

Share.

About Author

Lasă un comentariu