Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți: ”Cum așteaptă Bistrita europeană partenerii din orașele înfrățite: cu tomberoane sub Castanul Centenar…”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR Cristina Iurișniți scrie într-un text pe blogul său cum a găsit de cuviință administrația Bistriței să-și primească oaspeții la Târgul Mare al Bistriței, și mai ales pe cei don orașele partenere: ”  Castanul centenar de lângă Biserica Evanghelică e amenințat cu tăierea și doar protestele civice ale câtorva bistrițeni responsabili l-au scăpat de la dispariție. Un martor viu al evoluției burgului bistrițean, cu două ghene Supercom sub coronamentul impunător își așteaptă, prin bunăvoința administrației locale actuale, oaspeții al Marele Târg al Bistriței, în Anul Centenar al Marii Uniri”, scrie deputatul, unul dintre cei mai activi promotori ai înfrațirii cu orașul Besancon în calitate de profesor de limba franceză.

Cristina Iurișniți crede și că Turnul Dogarilor,  ansamblu efigie al Bistriței nu epus suficient în valoare:”   În altă parte a vechiului burg, la câteva sute de metri, Turnul Dogarilor, ultimul turn al breslelor meșteșugarilor bistrițeni lăsat în uitare și paragină, este veșnic închis, neintegrat într-un circuit turistic istoric identitar al Bistriței medievale.” mai spune deputatul care este nemulțumită și de cifrele mici ale turiștilor atrași de un județ cu un asemenea potențial istoric și natural: ”Chiar dacă în privința numărului oficial de turiști, județul Bistrița-Năsăud este într-o creștere în ultimii ani, cifrele rămân mici foarte mici în comparație cu alte județe din zonă. Potrivit Institutului Național de Statistică județul Bistrița-Năsăud a atras în 2017 un număr de 113.378 turiști, cu aproape 60.000 mai puțini decât județul Alba, respectiv cu peste 430.000 mai puțini decât Mureșul. Județul Harghita a atras anul trecut 205.537 turiști, Maramureșul 217.028, iar Clujul 633.569. Din Transilvania, cel mai mare număr de turiști l-a adus Brașovul, cu 1,26 milioane de vizitatori. Bistrița europeană nu are deocamdată un circuit turistic istoric și cultural, pe măsura trecutului și istoriei sale” a constatat deputatul.

                               

Explicație Foto: Cum arată un castan în Piața Centrală a Bistriței și cum arată un tei într-un parc din Franța (foto Cristina Iurișniți )

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu