Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vernisaj Sever Moldovan la Concentric: ” Acesta e burgul prin care trecem tăcuți”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Galeria de Artă  CONCENTRIC  din Bistrița, Piața Centrală nr. 13 vă invită  joi 23 august 2018 ora 19 la vernisajul expoziției personale de pictură și desen SEVER MOLDOVAN – „Acesta e burgul prin care trecem tăcuți”,evenimentul  realizat cu ocazia Târgului Mare al Bistriței 2018 .

Treizeci de lucrări de pictură și desen ale artistului sunt expuse pe simezele de la Concentric. Și toate ” evocă melancolic cadrul spațial al burgului făcând să devină vizibilă pentru privitor realitatea relației impresie-expresie” explică criticul de artă, Mircea Oliv, curatorul expoziției.

Privit în perspectiva imaginarului, spațiul fizic, geometric, devine spațiu iconic pur, adică un spațiu subiectiv. Artistul dezvăluie un spațiu poetic în care orizontul are tot atâta existență ca și centrul. Sever Moldovan pare plecat în căutarea timpului pierdut făcând sugestia că spațiul cu care este evident că s-a împrietenit poate fi o adevărată rezervă de eternitate. Pictura și desenul din expoziție vor să pună într-o lumină voioasă sarcina de misterioasă, aproape inefabilă participare la ceea ce te smulge din realitatea rigidă și ternă pentru a te așeza în intimitatea altei lumi. Bistrița lui Sever Moldovan se arată a fi un loc privilegiat în care totalitatea lucrurilor cheamă laolaltă cerul și pământul, muritorii și zeii locului”  trasează reperele receptării lucrărilor vernisate joi la Concentric profesorul Mircea Oliv. Amfitrionul evenimentului de joi este așa cum ne-a obișnuit și până acum Marin Ecedi, proprietarul Galeriei Concentric.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu