Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un deputat bistrițean pune la zid Ministerului Educației: a impus monopolul pe informație și acum scoate și manuale cu greșeli grosolane

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți taxează erorile în lanț ale Ministerului Educației legate de piața manualelor, după ultimul scandal apărut după publicarea manualului de geografie de clasa a VI-a: ”Ministerul Educației pare să fi uitat care este menirea sa: gestionarea și asigurarea unei educații de calitate pentru copiii noștri. După celebrul manual de sport din 2017, pentru clasa a V-a, inutil și care a generat risipă de resurse financiare, după scandalul legat de lipsa manualelor în școli în septembrie 2017, iată că în 2018 avem manuale ajunse la timp în școli, dar ce folos dacă au greșeli științifice inadmisibile!”.

Cristina Iurișniți care a criticat intens legile manualului unic și ale Editurii Unice, impuse de MEN sub conducerea lui Liviu Pop, remarca faptul că nici după ce și-a asigurat monopolul pe piața manualelor Ministerul Educației n-a reușit să gestionez situația: ”Este condamnabilă lipsa de profesionalism a Ministerului Educației in ceea ce privește gestionarea problemei manualelor școlare pentru elevi si in acest an. După aproape un an de la începutul seriei de erori care au marcat atat procesul de înființare a Editurii Didactice si Pedagogice, cât și cel de elaborare a Legii Manualului, Ministerul editează manuale ilegal , și pe deasupra cu grave erori științifice.
Elevii care vor învăța din manualul de geografie pentru clasa aVI-a, vor descoperi că Marea Roșie este înlocuită cu Marea Moartă, iar Turnu Măgurele este poziționat in locul orașului Drobeta-Turnu Severin, ca să dăm numai câteva exemple relevante pentru lipsa de calitate a acestor manuale ale Editurii Unice care a eliminat piața concurențială și a impus monopolul pe informație” a mai scris Cristina Iurișniți într-o declarație de presă.

Noul manual de geografie este plin de erori inacceptabile. Pe lângă cele menționate de deputatul USR profesorii au remarcat și redenumirea unor insule importante. Astfel insula Tasmania din sudul Australiei se numește potrivit manualului, insula  Vanuatu. Însă Vanuatu este un arhipeleag-stat poziționat mult mai la vest. (vezi foto). Un stat (Sudanul de Sud) care si-a anuntat independenta in 2011 nu apare deloc pe hărțile manualului, iar insula africană Ascension este denumita gresit Asuncion, adica numele capitalei Paraguay-ului, iar greselile manualului sunt departe de a se opri aici.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu