Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: ”Din ce bani vor să retipărească Manualul de geografie? Toleranță maximă la incompetență”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Soluția găsită în  scandalul manualului de geografie  de Editura Didactică și Pedagogică și Ministerul Educației după semnalarea puzderiei de greșeli grosolane, este departe de a fi mulțumitoare, spune profesoara Cristina Iurișniți, deputat USR. Deputatul, care a criticat vehement înființarea editurii unice și renunțarea la diversitate pe piața manualelor școlare, decisă de MEN spune că soluția retipăririi nu e în realitate o soluție: ” Am denunțat lipsa de profesionalism în redactarea manualelor unice editate de Editura Unică instituită de PSD și declarată neconstituțională de CCR in urma sesizării de neconstituționalitate pe care am demarat-o în Parlament, pentru a împiedica un partid dictatorial să controleze totul de la resurse la informații. Acum, după ce profesorii de geografie au sesizat greșeli impardonabile pe care presa le-a transmis opiniei publice, după ce USR a preluat subiectul și în calitate de parlamentar, membru în Comisia de învățământ, am transmis o declarație de presă care a denunțat incompetența, abuzul și iresponsabilitatea în privința educației copiilor noștri, vedem că MEN și EDP nu au altă soluție decât tipărirea unor noi manuale de geografie de clasa a VI-a”.

Cristina Iurișniți se întreabă și cine va suporta consecințele pentru risipirea banilor și vrea un răspuns urgent de la ministrul educației, în condițiile în care conducerea ministerului nu a ținut cont de obiecții, atrăgând atenția că în orice țară civilizată asemenea erori au consecințe pe măsură: ”Cine răspunde pentru risipa fondurilor de la bugetul de stat? Cine va fi tras la răspundere pentru greșeli impardonabile în manualele din care vor învăța copiii noștri? Este o întrebare la care Ministrul ” Pamblică” va trebui să dea un răspuns oficial interpelarii pe care i-o voi adresa în prima zi din sesiunea parlamentară care va începe în 3 septembrie! Experiența de viață a generațiilor anterioare ne transmite idei de bun simț : nu mai bine măsori de mai multe ori si tai o singură dată? 
Dar la noi responsabilitatea este însă o vorbă în vânt! Cât despre politici educaționale coerente, de la programe reactualizate, manuale atractive in format letric dar și digital și interactiv, până la formări gratuite pentru profesori pentru a fi capabili să țină pasul cu generația Internet și Facebook, ele rămân niste obiective doar virtuale, niște vise pentru naivii care mai îndrăznesc să creadă în acest Guvern incompetent și corupt! 
In orice țară civilizată, risipa și incompetența atrag inerent și asumarea răspunderii unor astfel de decizii care au dus la tipărirea a 1, 6 milioane de exemplare cu greșeli științifice ! Dar nu-i așa, pușculița celor 24 de milioane de Ron pentru manuale unice “neconstituționale ” este destul de generoasă…așa că, toleranță maximă la incompetență este sloganul EDP in aceste zile! 
Cine plătește oalele sparte? Evident răspunsul îl știm …Nu mă aștept că Valentin Popa să își asume vreo răspundere sau să îl apuce vreo criza de conștiință! ”

Cristina Iurișniți nu-și face iluzii că ministrul Valentin Popa sau interpușii săi vor răspunde, însă spune că spera ca taxarea să se producă la vot: ”În schimb mă aștept ca cetățenii responsabili să taxeze prin vot pe cei care greșesc la infinit…. Dacă Educație nu e, nimic nu e!# Implicare pentru schimbarea pe care ne-o dorim!” mai scrie deputatul pe pagina de facebook.

Share.

About Author

Lasă un comentariu