Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Joc riscant cu locurile de joacă : o firmă a încasat bani pe lucrări executate parțial. Municipalitatea a plătit și n-a verificat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița ar fi fost păcălită de o firmă din Târgoviște care a  facturat în 2017 amenajarea unor suprafețe cauciucate de protecție  pentru locurile de joacă,  mult mai mare decât a realizat în realitate, este concluzia unui raport al Curții de Conturi, realizat în luna iulie și dat publicității zilele acestea. Pe factura tăiată de Iocons Expert SRL Târgoviște au fost trecute lucrări în suprafață de 5724,5 metri pătrați, însă inspectorii Curții de Conturi au ajuns la concluzia că este vorba, în realitate doar de 4661,13 metri pătrați realizați  și că restul nu există. Tot ei spun în raport, la punctul 13, că lucrarea a fost recepționată de Direcția de Servicii Publice, însă comisia de recepție  n-a sesizat că o cincime din suprafața facturată nu e nicăieri.

Diferența de 1063,37 mp înseamnă suprafață neprotejată la 11 locuri de joacă enumerate de Curtea de Conturi:  ” Dragoș Vodă-B1, Rodnei 22-24, Carpați 10, Trandafirilor 29, Decebal 25, Aleea Ghiocelului, Intrarea Lalelelor, Tudor Vladimirescu-Pandurilor, Panait Cerna 18, Parc Metropolis și Macului. Iar prejudiciul la bugetul local constatat de Curtea de Conturi, reprezentând suprafața pentru care s-a plătit dar nu s-a executat este de 253 069 de lei, precizează raportul.

Raportul Curții de Conturi enumeră și câteva dintre cauzele care au dus la producerea prejudiciului: Comisia de recepție (a DSP, nota red) nu a respectat prevederile HG 343 /2017 privind aprobarea lucrărilor de recepție, caietul de sarcini a fost întocmit defectuos, iar controlul intern nu funcționează.

 

Sursă foto: Ziar de Bistrita

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu