Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dezastru la bacul celei de-a doua șanse: în BN a reușit abia unul din șase candidați. Suntem cu mult sub media națională

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Exact 100 de absolvenți au reușit să treacă în județul Bistrița-Năsăud de examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Au luat startul Bac-ului celei de-a doua șanse 606 absolvenți de liceu din promoția anului 2018, dar și din celelalte, iar  vreo 6 n-au mai ajuns la toate examenele. În total, înainte de depunerea contestațiilor au fost declarați admiși la Bacalaureatul toamnă 2018 doar unul din șase candidați înscriși la sesiunea de toamnă. Deși Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud n-a făcut publice cifrele și procentele promovabilității, așteptând probabil și rezultatul contestațiilor, la prima vedere rezultatul este dezastruos. Practic, dacă ne luăm după rezultatele publicate pe site-ul edu.ro la secțiunea Bistrița-Năsăud  abia 16,5% dintre candidați au promovat. Iar calculele- precizează clar MEN- se fac raportând totalul admișilor la toți candidații înscriși în concurs. Media națională potrivit Ministerului Educației Naționale este 26,9% , adică mai mare cu peste 10 procente decat în Bistrița-Năsăud. Un comunicat de presă al MEN indică și câteva scoruri naționale pe județe:

Neamț are 37,52%, Dolj 36,86%, Olt 34,32% iar Clujul are 31,7 %. Rata de reușită în Capitală este de 26,65%. Judeţe situate sub 20% sunt Giurgiu (15,82%) și Ilfov (15,40%).

Câți au reușit din promoțiile anterioare

29% dintre cei care se văd în sfârșit cu diploma de Bacalaureat în brațe au absolvit liceul în promoțiile anterioare, iar dintre aceștia 6 au terminat liceul la seral, iar unul de la Feldru a făcut studiile liceale la fără frecvență.

Cea mai mare medie la sesiunea de toamnă din Bistrița-Năsăud a fost 8,50 și a fost obținută de o absolventă de la liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului, secția de filologie. A fost de altfel și singura medie de 8 obținută în această sesiune de un candidat. De menționat și faptul că absolventa de la Prundu Bârgăului obținuse note de 8 și chiar 9 la sesiunea din vară, însă n-a mai ajuns la una din probe, cea de istorie, și a fost respinsă la examen prin neprezentare.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu