Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Rezerviștii bistrițeni chemați la unitățile militare pentru exerciții de mobilizare. Ultimul exercițiu a fost acum 5 ani

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rezerviștii din Bistrița-Năsăud și Cluj sunt chemați zilele acestea la un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului de pregătire a populației pentru apărare-informează Instituția Prefectului. Exercițiul de mobilizare,care se desfășoară în perioada 4 -6 iunie 2018, este coordonat de Ministerul Apărării Naționale  și Ministerul Afacerilor Interne.

Este vorba de rezerviști cuprinși în planurile de mobilizare, care au fost informați din timp în privința exercițiului. ”Pe timpul exercițiului, rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare” precizează comunicatul care anunță și că acest tip de exerciții se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza ”planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora”.

Ultimul astfel de exercițiu de pregătire pentru mobilizare a avut loc în Bistrița-Năsăud în iunie 2013.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu