Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum poate fi făcută rectificarea bugetară în opinia fostului președinte CCR Augustin Zegrean: ”avizele CSAT obligatoriu de cerut dar nu și de respectat”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale  spune că rectificarea bugetară poate fi făcută și fără avizul CSAT odată ce acesta a fost deja solicitat și invocă practica și decizii ale CCR.  Zegrean spune că în această situație  mingea este în curtea Parlamentului
Este o practică, o decizie Curții Constituționale, care spune că avizele acestea sunt obligatoriu de cerut, dar nu este obligatoriu să se respecte. Fiind vorba de rectificarea bugetului de stat, Parlamentul ar putea să treacă și să adopte rectificarea trecând peste avizul negativ al CSAT, dar numai Parlamentul, nu Guvernul. Parlamentul, fiind unica autoritate legislativă ar putea să facă acest lucru pentru că este forul legislativ suprem. Nimeni nu îl poate opri să facă asta”, a declarat Zegrean pentru Mediafax.
Fostul președinte CCR a făcut aceste comentarii după ce președintele  Klaus Iohannis a suspendat ieri ședința CSAT cerând Guvernului să vină cu au alt proiect de rectificare, în semn de nemulțumire față de amputarea bugetelor instituțiilor de securitate națională și a instituției prezidențiale.”Nu s-a putut obține consens, unanimitate și nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare”, a mai spus  președintele Klaus Iohannis care astăzi a chemat-o la Cotroceni pe primul ministru Viorica Dăncilă.

În schimb Viorica Dăncilă a precizat că va merge înainte cu rectificarea și fără certificatul CSAT și ca va fi prezentă joi într-o vizită oficială în Spania, a anunțat în debutul ședinței de guvern de astăzi.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu