Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Ionuț Simionca după ce Camera Deputaților a respins înființarea comisiei pentru pesta porcine: ”vor să bage gunoiul sub preș” (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce majoritatea din Camera Deputaților a obținut astăzi înăbușirea în fașă a comisiei de anchetă pentru cercetarea modului în care Guvernul a gestionat Pesta Porcină africană (PPA) deputatul bistrițean Ionuț Simionca a comentat pe facebook: ”Actuala putere vrea să bage sub preș toate detaliile legate de răspândirea pestei porcine africane în România. Cererea noastră de constituire a unei Comisii Parlamentare de anchetă a modului în care a fost gestionată criza pestei porcine africane a fost respinsă de deputații PSD-ALDE”.

Simionca este convins că respingerea comisiei este o dovadă clară a faptului că în această criză fără precedent Guvernul are multe de ascuns și că în cele din urmă responsabilii vor da socoteală pentru ceea ce crede că este cea mai mare catastrofă din agricultură din ultimii 70 de ani : ”Este clar că Guvernul Dăncilă, care poartă toată responsabilitatea gestionării acestei crize, are ceva de ascuns. Dacă Dragnea, Dăncilă și Daea fug de răspundere în Parlament, aceștia vor trebui să dea socoteală, în cele din urmă, în fața românilor cărora le mor porcii în coteț, pentru cea mai mare catastrofă care s-a abătut asupra agriculturii României după cel de-al Doilea Război Mondial.”.

Cu 122 de voturi pentru și 137 împotrivă Camera Deputaților a respins astăzi înființarea comisiei de anchetă pentru investigarea pestei porcine, inițiativă propusă de PMP și PNL.

Tot astăzi Parchetul General a deschis un dosar de cercetare în chestiune a pestei porcine africane care vizează modul de implicare al autorităților în oprirea epidemiei

Share.

About Author

Lasă un comentariu