Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mii de bistrițeni își așteaptă banii din taxele auto și timbrul de mediu. Doar un sfert sunt cu banii în conturi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un sfert din cei 33217 de bistrițeni care au depus cerere până la 31 august  2018 pentru recuperarea taxei auto, respectiv a timbrului de mediu au ajuns să și primească banii. Potrivit unei informări a Administrației Județene a Finanțelor Publice, făcute la solicitarea Bistrița Express 8162 de cereri de restituire a taxei auto au fost plătite până în 5 septembrie 2018, însumând aproape 22,2 milioane de lei.

Au mai rămas de achitat în jur de 25 000 de solicitări, în condițiile în care potrivit legii din 1 septembrie 2018 ar fi trebuit să înceapă plata și pentru timbrul mediu, adică ultima taxă percepută românilor la achiziția unui autoturism second-hand înmatriculat în străinătate, taxă abrogată în februarie 2017. Majoritatea cererilor au fost depuse la Administrațiile Finanțelor În Bistrița, Năsăud și Beclean) la finalul perioadei de depunere, când s-au înregistrat cozi semnificative la ghișeele speciale. Astfel, numai în ultima săptămână aproape 3000 de solicitanți s-au adăugat celor deja înregistrați, numărul final fiind de 33217.

Majoritatea solicitanților vor afla că au primit banii abia după ce sumele vor ajunge în cont. O parte vor fi contactați telefonic, este vorba de cei pentru care s-ar putea solicita clarificări, și în mod cert cei cu datorii la fisc. Acestora li se va comunica faptul că o parte din sumă sau integral va fi compensată cu datoriile pe care aceștia le au  la taxe și impozitele locale sau la bugetul de stat, în aceeași situație fiind și cei care au cerut recuperarea banilor pentru mașini înregistrate pe societăți comerciale.

Oficial,  Administrațiile Finanțelor trebuie să finalizeze restituirea până în 31 martie 2019, însă aprobarea cererilor se face de către Fondul de Mediu

Share.

About Author

Lasă un comentariu