Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Concurență de 9 pe un loc la examenul pentru intrarea în magistratură. Vezi câți bistrițeni concurează

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În jur de 2600 de absolvenți de drept s-au înscris pentru examenul de admitere la Institutul Național de Magistratură (INM), iar concurența ajunge la 9 pe un loc. Ceva mai mică decât în sesiunea trecută și datorită numărului de locuri disponibile ]n 2018: 300 față de 200 la precedentul examen.

Optsprezece bistrițeni s-au înscris în acest concurs și au fost acceptați în examenul care a derulat duminică prima probă: cea eliminatorie de verificare  a cunoștințelor juridice. Dintre bistrițenii înscriși pe listele Tribunalului Județean, respectiv pe cele ale Parchetului se numără absolvenți de anul acesta, dar și licențiați în drept care au mai susținut examenul și anii trecuți. Doi dintre aceștia au solicitat confidențialitate, asemenea a sute de concurenți, iar numele lor nu va apărea pe listele cu rezultatele la examen.

Următoarea probă în examenul de intrare la Institutul Național de Magistratură este cea a raționamentului logic, programată pentru 23 septembrie. Vor intra în examen doar cei care au trecut de proba de duminică, cea de verificare a cunostințelor juridice. Cei care vor reuși la examenele care se vor încheia în luna octombrie vor deveni auditori de justiție pentru doi ani cât durează cursurile de la INM, după absolvirea cărora vor deveni magistrați.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu