Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Simionca cere opoziției să se alăture campaniei de revenire la două tururi de scrutin în alegerea primarilor.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul PMP Ionuț Simionca a lansat un apel către partide și organizații civice de opoziție să se alăture campaniei de strângere de semnături inițiată de Partidul Mișcarea Populară pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Simionca a reamintit că PMP a demarat de ceva timp această campanie și a strâns deja 700 de mii de semnături: ”Fac un apel la forțele politice și civice anti-PSD să susțină campania de strângere de semnături inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin. Împreună, noi toți, cei care facem opoziție, am putea crea, în această sesiune parlamentară, un moment simbolic, în care să punem pe masa lui Liviu Dragnea un milion de semnături pentru inițiativa legislativă depusă în Parlament în vederea modificării sistemului de vot la alegerile locale.Campania inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin are mare succes, peste 700.000 de români semnând până în prezent în sprijinul acestei inițiative. Ne-am propus să continuăm campania până la un milion de semnături tocmai pentru a sublinia greutatea susținerii de care beneficiază proiectul de lege blocat de PSD în Parlament.”

Deputatul PMP este convins că PSD, care are majoritatea primarilor din țară, poate fi urnit de la guvernare doar prin restabilirea echilibrului democratic și revenire la sistemul cu două tururi de scrutin.: Revenirea la alegerea primarului în două tururi este un demers obligatoriu în vederea trimiterii PSD în opoziţie, în contextul în care actualul sistem electoral îi favorizează pe aleşii aflaţi în funcţie. PSD are astăzi aproximativ 40% din primarii din România, care altfel vor intra în cursă din poziţia de favoriţi” .

 

România 100 a pus bazele unei colaborări la Bistrița cu USR pentru susținerea unei campanii cu două tururi

În cuprinsul apelului său Simionca le atrage atenția celor din opoziție că ar trebui să treacă peste orgolii și să susțină proiectul:Opoziția ar trebui să fie unită în jurul unor proiecte importante, cum ar fi cel al alegerii primarului în două tururi de scrutin. Consider că este cel mai bun moment ca forțele de opoziție să demonstreze că reușesc să treacă peste orgolii și interese mărunte și să pună interesul cetățeanului pe primul loc”.

USR, partid care a avut proiect legislativ pentru revenirea la două tururi de scrutin și care a fost respins însă la vot în Parlament, discută cu Platforma România 100, creată de fostul premier Dacian Cioloș pentru susținerea unei inițiativa civice de modificare a legii alegerilor locale pentru adoptarea sistemului de vot în două tururi la alegerea primarilor. Deputatul USR Cristina Iurișniți a dezvăluit vineri seara la AS-TV că USR a purtat discuții la Bistrița cu susținătorii Platformei 100 și a lui Dacian Cioloș și că partidul său s-a angajat să susțină acest demers.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu