Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deficit de 7 judecători în instanțele din Bistrița-Năsăud

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Instanțele din Bistrița-Năsăud duc lipsă de judecători, după ce doi  magistrați ai Tribunalului Bistrița-Năsăud,  s-au pensionat recent, însă nici posturile lor și nici alte cinci, vacantate de-a lungul timpului în urma promovărilor la instanțele superioară nu au fost încă ocupate. Dosarele judecătorilor pensionați sau plecați în urma concursurilor de promovare au fost repartizate colegilor rămași în sistem și au supraîncărcat și mai mult norma acestora

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Bistrița-Năsăud Dana Ceuca la nivelul judecătoriilor Bistrița și Năsăud sunt vacante câte două posturi de judecător, iar la Tribunal alte trei posturi. Nici funcția de conducere detinută de fostul judecător Ioan Părăuan, de șef de secție civilă și de contencios nu este deocamdată ocupată de un alt magistrat: ” Deocamdată nu avem pe nimeni desemnat. În funcția efectivă nu  există o persoană numită. În perioada asta există la nivel de CSM un concurs de promovare de la judecător cu grad de judecătorie la judecător cu grad de tribunal, dar nu sunt încă finalizate”. Tribunalul Bistrița Năsăud funcționează cu o schemă de 22 de judecători, iar judecătoriile din subordine au în schema de funcționare 20 de magistrați la Judecătoria Bistrița, 4 la Beclean și 6 la Judecătoria Năsăud.

Și la sfârșitul anului 2017 Tribunalul BN a funcționat o bună perioadă cu 3 judecători în minus, după condamnarea definitivă la începutul anului a judecătorului Ovidiu Puțura, care și-a pierdut calitatea de magistrat, suspendarea unui alt judecător ca urmare a trimiterii în judecată, pe parcursul procesului său, prin decizie CSM și alte pensionări.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu