Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți: ”Acest referendum este inutil și costisitor! Definiția familiei este clară în Codul civil”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți a comentat pe pagina de facebook  votul de ieri din Senat pentru referendumul dedicat modificării Constituției  pentru redefinirea familiei tradiționale: ” USR a votat la Senat împotriva referendumului! 13 senatori, 13 voturi împotrivă!!” scrie parlamentarul.
Singurul partid din opoziție responsabil, care atrage atenția asupra acestei fumigene marca PSDragnea! 
Suntem împotriva cheltuirii iresponsabile a banului public, împotriva modificării inutile a articolului 48 din Constituție din capitolul Drepturi și libertăți . Definiția familiei în relație cu căsătoria liber consimțită este clar definită în Codul civil. Acest referendum este inutil și costisitor ! O risipă inutilă a banului public! 200 000 000 Ron pentru Referendum, la ultima rectificare bugetară! USR a votat împotriva populismului ieftin a la Dragnea, marca Putin. 
20.000.000 de euro cheltuiti pentru un referendum ca să mute definiția familiei din Codul civil în Constitutie nu e doar o tâmpenie, e o perdea de fum, o nouă grenadă fumigenă” este convingerea exprimată de deputatul USR pe pagina de socializare.

Cristina Iurișniți remarcă faptul că în realitate, dincolo de perdeaua de fum ridicată de referendum familia tradițională este amenințată si atacată de cu totul altceva: ” de furturile, corupția si incompetența guvernului PSD-ALDE. Milioane de oameni au plecat din țară, destrămându-se numeroase familii. Părinții au plecat lăsând copiii la rude, doar ca sa aibă ce să le pună pe masă, iar copiii au plecat lăsând părinti și bunici fiindcă vor ca munca lor să nu fie furată si batjocorită. Și e amenințată de nivelul ridicat de violență în familie, datorată lipsei locurilor de muncă, alcoolismului și educației precare” mai spune deputatul care adaugă că USR a  fost singurul partid care a avut curajul să voteze astfel. Dar și că există momente când partidele trebuie să aleagă calea cea grea: ”Sunt unele momente când în fața populismului este nevoie ca unii politicieni și partide să aleagă calea cea grea, dar corectă. Să ia o decizie nu pentru propriul câștig, ci în interesul democrației. este punctul de vedere al deputatului USR Cristina Iurișniți.

Ieri Senatul a adoptat legea de modificare a Constituției prin referenduum care să stipuleze la articolul 48 din legea fundamentală în așa fel încât căsătoria să fie uniunea dintre un bărbat și o femeie, nu între soți, cum este stipulat în prezent în Constituție.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu