Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Simionca îi reproșează lui Dacian Cioloș că are metehne de politician vechi. Vezi ce l-a supărat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș a anunțat demararea campaniei de strângere de semnături pentru susținerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin, reprezentanții PMP, care au strâns deja sute de mii de semnături în favoarea unui proiect care susține același deziderat, îl acuză pe Cioloș de neseriozitate și de lipsă de sinceritate.  Ei îi reproșează că în vremea când a fost premier nu a susținut proiectele legislative parlamentare care prevedeau reîntoarcerea la alegerile pentru primari în două tururi de scrutin.

” Se pare că domnul Dacian Cioloș nu e tocmai sincer….. Nu mă așteptam ca oameni noi în politică să copieze modele vechi. Păcat” a scris astăzi deputatul PMP Ionuț Simionca pe pagina de facebook.

Simionca a distribuit și o postare a președintelui PMP Eugen Tomac cu punctul de vedere al Guvernului condus de Dacian Cioloș la proiectul legislativ inițiat de liderul PMP în 2016 care prevedea sistem electoral cu două tururi de scrutin pentru funcțiile de primar si amendarea articolului 101 din legea alegerilor locale din 2015.  Pe adresa Guvernului, semnată de Dacian Cioloș stătea scris: ”având în vedere obiectul de reglementare Parlamentul va decide în privința oportunității acestui proiect”. Tomac mai spune și că Dacian  Cioloș nici n-a trecut în programul său de guvernare proiectul de teama PSD, deși înainte de a fi numit prim ministru a făcut referiri la acesta.

 Dacian Cioloș i-a supărat înaintea alegerilor locale in 2016 și pe liberali, după ce președinta PNL  de atunci, Alina Gorghiu i-a cerut lui Dacian Cioloș să dea o ordonanță de urgență pentru revenirea la două tururi de scrutin, după ce a devenit clar că nu mai era timp pentru calea parlamentară. În același timp nici liberalii nu s-au mobilizat pentru proiect.
Share.

About Author

Lasă un comentariu