Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Daniel Suciu despre tema conservelor radioactive pomenite de liberalul Ioan Turc: Sunt un șir de declarații nebunești”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Daniel Suciu s-a declarat consternat de opiniile președintelui PNL BN, Ioan Turc, pe tema așa ziselor conserve de ton cu conținut presupus  radioactiv pe care municipalitatea le-ar împărți sub formă de ajutoare europene, opinii făcute publice ieri intr-o conferința de presa a liberalilor: ” sunt un șir de declarații nebunești și total iresponsabile.Nu poti ca presedinte al partid sa iesi intr-o conferință de presă si să spui ca o instituție a statului, recte Primaria Bistrita își otravește cetățenii prin intermediul unor conserve” a izbucnit liderul de grup al deputaților PSD.

Suciu a comentat malițios inclusiv faptul că liderul PNL obișnuiește să-și țină conferință de presă la ora 11,00 adică în timpul programului său de șef al   Registrului Comerțului Bistrița-Năsăud:” N-am să fac niciun comentariu față de opțiunile lui politice, în schimb ieri am văzut o conferință de presă-apropo domnul Nelu Turc este-dacă nu mă înșel- șeful Registrului Comerțului, care este în subordinea ministrului justiției și la ora 11, când trebuia să fie la servici el făcea conferințe de presă. eu așa cred, niciun funcționar public nu-și face conferință de presă politice în timpul programului. Era doar o remarcă deloc răutăcioasă” a spus Daniel Suciu.

Cât despre declarațiile acestuia Suciu a comentat: ”Pentru că președintele PNL Bistrița Năsăud se pricepe la absolut toate, am văzut că mai nou se pricepe și la conservele de ton. Mi se pare o declarație și un șir de declarații nebunești și total iresponsabile. am dedus că domnul Turc, marele președinte al PNL certa Parlamentul European cum otrăvește el populația prin intermediul unor conserve cu ton . Spun ca este o declarație total iresponsabilă. Nu poți ca președinte al partid să ieși intr-o conferință de presă si să spui că o instituție a statului, recte Primaria Bistrita își otrăvește cetățenii prin intermediul unor conserve. Aceste conserve de ton se regăsesc inclusiv la marile lanțuri comerciale care nu-și au sediul în  Bistrita. Ar trebui ori să-i liniștească, ori să-și ceară scuze. Ar fi un exemplu de mare responsabilitate și eu chiar nu reușesc sa aflu ce a fost în capul domniei sale , mai ales că avea lângă domnia sa un coleg de-al meu, deputat, medic veterinar. 

M-am interesat. Tonul este, daca-l consumi anticarigen, nu asimilează substanțe toxice si radioctive, mi se pare extraordinar să iesi în conferinte de presă cu asa ceva și să fii un om responsabil. Mi se pare peste puterea mea de înțelegere.

Ioan Turc declarase cu o zi înainte într-o conferință de presă că ” se Pare” că primăria Bistrița ar distribui conserve ajutoare  UE, care ar putea proveni dintr-un perimetru radioctiv din zona centralei de la Fukushima: ”Vreau să mă refer la riscurile pe care le reprezintă un anumit produs din cele pe care Primăria municipiului Bistriţa le distribuie persoanelor cu venituri mici, cu titlu de ajutor din partea Uniunii Europene. Este vorba despre conservele cu ton, pescuit în anumite perimetre ale Oceanului Pacific, iradiat cu Cesiu 137 , în urma accidentului nuclear de la Fukushima” a spus Turc invocând spusele unui profesor universitar, Costel Stanciu, care facea referiri la tonul pescuit dintr-un perimetru larg în care s-ar afla centrala

Share.

About Author

Lasă un comentariu