Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Năsăudencei din fruntea Editurii Didactice și Pedagogice i-a fost cerută demisia pentru management defectuos

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După ce i s-au cerut explicații în comisia de învățământ a Camerei Deputaților pentru erorile multiple din noile manuale de clasa a 6-a deputații opoziției  au ajuns la concluzia că Maria Nistor, directoarea Editurii Didactice și Pedagogice ar trebui să plece neîntârziat din funcție. Cristina Iurișniți deputat USR de Bistrița-Năsăud, membră a comisiei de educație a scris pe facebook despre modul în care s-a prezentat aceasta în comisie dar și despre managementul defectuos al năsăudencei , sub conducerea căreia manualele noi au ieșit de sub tipar doldora de greșeli: ”Evident, Editura nu și-a asumat răspunderea pentru managementul defectuos al tipăririi manualelor. Mai mult decât atât, doamna director nu a recunoscut starea de ilegalitate în care s-a aflat Editura in lunile iunie-iulie, dată fiind neconstituționalitatea legii de înființare.

Cristina Iurișniți trece în revistă manualele cu probleme și problemele de la EDP, cauzate și de personalul insuficient dar și de alte probleme organizatorice: ”: Greșelile din manualul de geografie, care va fi retipărit și că costa 300 de mii de Ron, cel de istorie, română și matematică au venit pe fondul lipsei de rigurozitate științifică a autorilor de manuale, a evaluatorilor din MEN dar și a lipsei de personal suficient din Editură.
Cu 5 redactori și 4 tehnoredactori, EDP a tipărit 105 titluri și a cheltuit peste 24 de milioane de Ron. 
Cele 2, 5 milioane de manuale nou tipărite vor aștepta erata, iar copiii vor învăța din manuale cu greșeli, fără să aibă acces la forma digitalizată care nu e încărcată pe site.În România europeană, manualele pentru studiul limbilor de circulație, engleză și franceză, lipsesc pentru clasa a Vl – a.
În contextul în care în 26 septembrie vom sărbători Ziua limbilor europene, cum încurajează MEN studiul limbilor străine, dar și accesul la o educație de calitate?Nu mai amintit de faptul că editurile private și piața concurențială au fost considerate adevărați dușmani ai banilor publici, însă anul acesta, pentru manuale de o calitate inferioară, au fost alocate sume duble din banii noștri!

Lista întrebărilor poate continua fără să primim răspunsuri concrete. Iar în contextul gravelor probleme din învățământ, a lipsei digitalizarii și informatizării școlilor, aflam de la doamna director că toate școlile din România sunt conectate la internet. Îmi vine greu să cred o astfel de afirmație falsă în contextul în care avem zeci de unități de învățământ fără autorizații sanitare de funcționare, fără apă potabilă sau cu grupurile sanitare in curte, ca pe vremea bunicilor!
Ce fel de Educație ne dorim pentru copii noștri? Una europeană, conectata la noile tehnologii, sau una retrogradă, care nu încurajează valorile autentice?

Cerem demisia directoarei Nistor pentru managementul defectuos, pentru lipsa de respect pentru actul educațional, pentru elevi, profesori si părinți!
Stop risipei iresponsabile din banii publici! Stop incompetenței unui Guvern care vrea ca totul să unic și controlat!

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu