Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița a fost gazda întâlnirii de taină a celor 12 lideri PSD din Transilvania care i-au cerut lui Dragnea convocarea CEX-ului.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrița a găzduit sâmbătă întâlnirea de taină a liderilor PSD din Transilvania care cer de urgență Consiliu Executiv național pentru tranșarea tensiunilor din PSD. Liderii bistrițeni ai PSD au organizat întâlnirea, însă fără a face vreun anunț și fără să comunice informații despre eveniment sau ce-au hotărât. S-a aflat că întâlnirea a fost la Bistrița abia după ce lideri județeni din alte filiale au făcut declarații la posturile naționale de televiziune și au postat pe facebook o fotografie de grup de la eveniment, în care au anunțat locația. Unii dintre liderii bistrițeni, printre care Doina Pană a apărut cu tag la fotografiile distribuite de primărița din Negrești Oaș, Aurelia Fedorca  și postate de președintele PSD Maramureș.

Președintele PSD Maramureș Gabriel Zetea, cel care și-a si setat Bistrița ca locație a întâlnirii liderilor PSD din Transilvania  a fost și cel mai generos în declarații. El a postat pe facebook că liderii prezenți susțin Guvernul și că disensiunile liderilor cu funcții de conducere  la București ar trebui să înceteze rapid, așa că i-au cerut lui Dragnea convocarea de urgență a unui CEX unde să discute pe larg despre situația din partid: ”Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare.Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016. Cerem presedintelui Liviu Dragnea convocarea in cel mai scurt timp posibil a unei sedinte (sau a cate sedinte este nevoie) a Comitetului Executiv National pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul sa isi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim sa auzim nemultumirile in cadrul sedintelor statutare ale partidului si nu in mass media.” a scris liderul PSD Maramureș și al Consiliului Județean. El a  declarat ulterior la Digi 24 că a fost vorba de 12 lideri din Transilvania care au cerut convocarea CEX-ului. Întrebat de scrisoarea semnată de mai multi lideri de filiale adresată lui Liviu Dragnea în care i se cere acestuia sa se retragă. Zetea a declarat că nu a a văzut nicio scrisoare, așa cum niciunul dintre participanți n-ar fi văzut și nici semnat un asemenea document. Intrebat dacă-l mai susține pe Dragnea, acesta a declarat că o asemenea problemă nu se pune și că nu știe, deocamdată, să fi apărut  în partid o personalitate care să demonstreze că ar avea asemenea intenții sau că ar putea conduce mai bine decât Dragnea.

Susținere pe față pentru Dragnea

Europarlamentarul Marius Dunca, prezent și el la discuțiile de la Bistrița își declară răspicat susținerea pentru Dragnea. ”Solicităm încetarea luptelor mediatice, a discuțiilor inutile și continuarea muncii în echipă pentru binele României și al românilor!Liviu Dragnea este președintele PSD confirmat de Congres și ales de majoritatea membrilor!” este mesajul europarlamentarului, care nu vrea să aibă emoții la întocmirea listelor PSD pentru alegerile europeralmentare.

Liderii bistrițeni ”silenzio stampa”

Interesant este că Radu Moldovan nu a postat nimic pe pagina de facebook despre întalnire, la fel nici liderul de grup de la Camera Deputaților, Daniel Suciu, care nici nu apare de altfel în fotografia de grup  Pe pagina Doinei Pană apare fotografia în care a fost tag-uită pentru că este prezentă, fără niciun fel de comentarii, la fel ca si ministrul Ioan Deneș, care e și el în poză și a fost tag-uit, dar care a si distribuit un articol de presă care face referire la întâlnire.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu