Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Intrarea în avocatură tot mai restrictivă: un singur bistrițean a trecut anul acesta de examenul de admitere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zece licențiați în drept s-au înscris anul acest la examenul de admitere pentru a deveni  avocați stagiari pe listele Baroului Bistrița-Năsăud. Unul singur însă, absolvent din 2017 a Facultății de Drept de la UBB Cluj a reușit să treacă de examen. Și n-a luat examenul oricum, ci cu  unul dintre cele mai mari punctaje, 91 de puncte, în condițiile în care maximul a fost de 93. Dan Andrei Gîțan este la primul examen de intrare în avocatură, în condițiile în care cel puțin trei dintre candidatele înscrise pentru examen pe listele Baroului Bistrița-Năsăud și care au fost respinse, au fost cel puțin la a 3-a încercare. Doar unul dintre ceilalți candidați bistrițeni  a avut medie apropiată de limita de 70 de puncte (68 p). În total 2889 de candidați au susținut anul acesta examenul de admitere în avocatură, iar promovabilitatea a fost în jur de 21 %.

Viitorul avocat stagiar ar fi dorit să ajungă procuror, însă la examenul de intrare în magistratură de anul trecut n-a reușit să treacă probele foarte dure ale examenului.

Anul trecut din 12 candidați din Bistrița-Năsăud, trei au  reușit să treacă de examenul de admitere în avocatură, examen care s-a organizat la Cluj, la filiala asociației Institutului de Național de pregătire și perfecționare a  avocaților.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu