Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Platforma online și forum cu sfaturi ale unor hematologi pentru bolnavii de limfom, o boală cu incidență în creștere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Asociația Bolnavilor de Limfoame din România anunță crearea unei platforme online și a unei aplicații pentru mobil creată special pentru bolnavii diagnosticați cu limfom, o formă de cancer a sistemului limfatic.  Evenimentul de lansare a aplicațiilor a avut loc recent la București, și a fost organizat de Asociația Bolnavilor cu Limfoame: cu ocazia Zilei Internaționale a Limfomului. marcată an de an în 15 septembrie.  Platforma online și aplicația vin în sprijinul pacienților, ele conținând informații structurate și verificate medical. anunță comunicatul de presă remis redacției Bistrița Express de Asociația Bolnavilor de Limfoame, care își propune și crearea celei mai mari comunități de pacienți cu limfom din România.

Baze de date cu medici specialiști din toată țara și raspunsuri pe forum

În cadrul platformei online se regăsesc mai multe secțiuni, printre cele mai importante numărându-se Forumul și ,,Întreabă medicul”. Forumul a fost realizat cu scopul de a-i încuraja pe pacienți să-și împărtășească experiențele, astfel formându-se o comunitate a celor ce suferă de această boală. Secțiunea ,,Întreabă medicul” este menită să ofere pacienților sfaturi de la medici specialiști în hematologie, adică, pe scurt, consiliere medicală. În plus, există posibilitatea de a alege dacă doriți ca întrebarea să fie privată sau publică. Nu trebuie uitată nici secțiunea ,,Informații Utile” în cadrul căreia se regăsesc baze de date cu medici și spitale din toată țara și glosar de termeni, folositoare pentru orice pacient.” se precizează în comunicat.

Asociația le recomandă celor interesați să descarce aplicația pentru smartphone-uri, principalul avantaj al acesteia fiind  primirea notificărilor odată cu apariția unei noutăți” indiferent că este vorba de o informație, un comentariu în Forum sau un răspuns la o întrebare adresată medicului”.

Ce este linfomul și care sunt simptomele?

Limfomul este o  ‘formă de cancer a sistemului limfatic, ce se poate dezvolta în ganglionii limfatici, splină, măduva spinării, sânge sau alte organe. Semnele și simptomele comune afecțiunii  includ: umflături dureroase ale ganglionilor limfatici, oscilații de temperatură, episoade recurente de febră și transpirație în exces în timpul nopții, pierdere serioasă în greutate, lipsa poftei de mâncare, oboseală persistentă și lipsa energiei, dispnee și tuse, mâncărime persistentă pe tot corpul fără o cauză aparentă sau o erupție, stare de extenuare generală, amigdale mărite, durere de cap.

Potrivit unui raport publicat pe website-ul www.lymphomacoalition.org, 73% din pacienții care suferă de această boală nu au știut ce este limfomul până în momentul în care au fost diagnosticați iar 62 % dintre pacienții de pe tot globul primesc inițial un diagnostic greșit.

 

 

Sursă foto: Agerpress

Share.

About Author

Lasă un comentariu