Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Școlile ar putea fi obligate să asigure elevilor dulapuri individuale pentru manuale și rechizite. Un proiect de lege e în dezbaterea parlamentarilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Elevii din școlile românești ar putea avea dulapuri personale pentru manuale și rechizite pe modelul celor din SUA dacă un proiect legislativ care a trecut cu vot favorabil de comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților va fi adoptat și de plen. Practic proiectul, care modifică articole din Legea Educației introduce obligativitatea unităților de învățământ preuniversitar de a amenaja dulapuri pentru uzul fiecărui elev, tocmai pentru a le ușura acestora  din  povara ghiozdanelor.

Proiectul inițiat de un liberal , Ovidiu Raețchi a primit vot favorabil în comisia de invățământ de săptămâna trecută, comisie raportoare, după ce a trecut și de comisia de sănătate, însă nu înainte de a fi modificat cu câteva  amendamente.

Astfel textul legislativ propunea și o greutate obligatorie a ghiozdanelor care să nu poată fi  încărcate cu o greutate mai mare de 10 % din greutatea copilului, însă deputații din comisia de învățământ au tăiat paragraful, considerând că acest aspect este reglementat de legislație secundară  și este oricum extrem de greu de aplicat. Proiectul a fost propus- precizează inițiatorul  în urma semnalelor din presă , dar și a campaniilor realizată pe această temă care semnalau afecțiuni dobândite la nivelul sistemului locomotor dar și respirator de unii copii ca urmare a greutății exagerate obligați să o care în ghiozdane.

Citiți aici conținutul proiectului care merge la votul deputaților cu propunere de adoptare:Proiect dulapuri individuale in scoli

Share.

About Author

Lasă un comentariu