Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți s-a înscris în cursa internă pentru un loc pe lista USR la europarlamentare. Sunt 70 de candidați

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șaptezeci  de candidați s-au înscris pentru a obține nominalizarea pe cele  trei locuri considerate eligibile de USR pentru alegerile  europarlamentare de anul viitor. Înscrierile în competiția internă din USR s-au încheiat sâmbătă la ora 24,00, iar pentru ordinea pe lista va vota fiecare membru de partid în cadrul unui scrutin electronic organizat pe o platformă. Nu se va vota însă înainte de o competiție electorală internă, unică pentru partidele din România, competiție care se anunță acerbă.

Deputatul Cristina Iurișniți e singurul membru USR din Bistrița-Năsăud care participă ca și candidat în scrutinul intern. Cunoscută pentru luările de poziție pe teme de educație, dar și pentru cele împotriva discriminării, în calitate de președinta a comisie pentru egalitate de șanse din Camera Deputaților parlamentarul USR de Bistrița-Năsăud s-a remarcat și printr-o agendă internațională activă, care a inclus numeroase participări și luări de poziții la Adunările Francofoniei din toată lumea.

După ce a anunțat înscrierea în competiția internă Cristina Iurișniți a noatt pe pagina de facebook: ”Campania internă USR și vot electronic al tuturor membrilor. Un sistem unic in Romania! Până acum 70
de candidaturi anunțate! Inclusiv Clotilde Armand! Femeile puternice din USR sunt pe poziții. Vom avea o listă de 33 + 10 supleanți. # transparență, meritocrație, # vot electronic”
Parlamentarul USR a mai scris și ce-și dorește de la această candidatură : ”Candidatura mea la Europarlamentarele din 2019 stă sub semnul plurilingvismului , a valorilor identitare europene, care transcend clivajele est-vest. Noul proiect european promovat de Macron, trebuie susținut în ciuda turbulențelor din politica internă franceză. Suntem în discuții cu En Marche, Verzii europeni sau ALDE. USR , ca partid pro-european, trebuie să se poziționeze prin europarlamentarii săi, în zona nucleului dur, reprezentat istoric de Franța-Germania, pentru ca Statele Unite ale Europei, să fie în continuare un pol generator de coeziune și stabilitate, în care România să își găsească prin negocieri inteligente si diplomație euro- parlamentară, un loc bine meritat, în dialogul politic al culturilor europene!”

Share.

About Author

Lasă un comentariu