Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cursă contra cronometru la Bistrița pentru un referendum local ținut odată cu cel național. Cheia e o sedinta de Consiliu Local organizată la timp

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Timpul e inamicul opoziției din Consiliul Local Bistrița care cere ședință extraordinară pentru a  folosi referendumului pentru modificarea Constituției inclusiv pentru a consulta bistrițenii  cu privire la câteva chestiuni de interes municipal.

Deocamdată solicitarea de convocare a Consiliului local pentru a dezbate proiectul de hotărâre referitor la un referendum de interes local organizat deodată cu cel național, adică 6 și 7 octombrie, depusă  la registratura Primăriei Bistrița nu a primit un răspuns. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița Mihai Ruști solicitarea este analizată deocamdată de direcția juridică a municipalității, care nu dat încă un răspuns solicitării care cerea întrunirea deliberativului local în 28 septembrie.Încă nu am niciun semnal de la colegii mei. Știu că ieri s-au depus documentele și probabil e încă în analiză E destul de repede și probabil nu au luat-o încă în analiză. Vreau să spun doar ca termenul e destul de restrâns, pentru că ei au depus abia ieri cererea, către sfârșitul programului, iar termenul pe care îl vor e 28 septembrie. Dacă e extraordinară trebuie sa fie cu trei zile înainte. Oricum și ieri erau ieșiți din termenul cerut. Dar poate fi sugerată o altă dată, sau poate fi luată în calcul altă variantă: ședință deîndată sau ordinară. E la colegi și în cel mai scurt timp va fi dat un răspuns a explicat Mihai Ruști pentru Bistrița Express”

Șapte consilieri de la opoziție, cinci de la PNL și doi de la PER :Sorin Hangan, Diana Morar, Mioara Seica, Ioan Peteleu, Filip Moisil Teodor Mârza și Mircea Archiudean au cerut ieri convocarea ședinței de Consiliu Local care să analizeze un proiect de hotărâre care solicită realizarea unui referendum local în 6-7 în care pe un buletin de vot separat bistrițenii să fie întrebați ce părere au despre proiectul de amenajare a Pieței Centrale ( cel care prevede reducerea substanțială a spațiului verde din zona Bisericii Evanghelice, dar și dacă își doresc pasarelă pietonală metalică în Bulevardul Independenței.

Ședința a fost convocată în condițiile în care atât primarul Bistriței, Ovidiu Crețu cât și viceprimarul PSD Cristian Niculae sunt în concediu și conducerea administrației Primăriei  este asigurată de viceprimarul ALDE Gelu Mutti.

Realist vorbind șansele sunt mici, ținând cont de context, asta nu înseamnă că trebuie să pierdem un asemenea moment pentru a-i întreba pe bistrițeni dacă-ți doresc aceste proiecte. Practic nu sunt costuri semnificative, existând infrastructura asigurată deja de Guvern pentru referendum. Costurile se reduc la tiparirea fluturașilor”  spune consilierul local Ioan Peteleu, fost viceprimar al Bistriței

Share.

About Author

Lasă un comentariu