Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Mandatul lui Valentin Popa la Educație radiografiat de USR: lipsă de viziune și incompetență managerială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Cristina Iurișniți reamintește odată cu demisia din fruntea educației a ministrului Valentin Popa că împotriva deciziilor acestuia USR s-a văzut nevoit să sesizeze de trei ori Curtea Constituțională. Și asta s-a întâmplat în cazul unui ministru care a ocupat funcția mai puțin de un an de zile: ” Lipsa de viziune, incompetența managerială și politicile discriminatorii (nota red. ale  ministrului Popa)au avut un impact profund negativ asupra învățământului românesc” scrie parlamentarul.

Cristina Iurișniți a enumerat și care sunt principalele acuze aduse USR pe pagina de socializare.:

1. Finanțarea discreționară și ,,feudalizarea” sistemului universitar. Banii au fost alocați în funcție de interese politice, luându-se sume importante din bugetele universităților românești de top și redistribuindu-i către universități de partid, de o calitate îndoielnică.

2. Susținerea plagiatelor. Discursul ministrului Popa a îndepărtat învățământul universitar de la standardele de calitate europene și internaționale, promovând mediocritatea, clientelismul si politizarea excesivă.

3. Incompetența gestionării situației manualelor școlare. Cele 6 luni de mandat au continuat șirul erorilor grave ale căror efecte se reflecta acum in manualele elevilor.

4. Lipsa transparenței în deciziile luate. În doar 6 luni, USR a sesizat de 3 ori Curtea Constituțională cu privire la legile propuse de Ministerul Educației care au bulversat învățământul românesc” scrie Crstina Iurișniți.

Share.

About Author

Lasă un comentariu