Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Val de retrageri a președinților secțiilor de votare și în Bistrița-Năsăud. Situația este una națională

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un sfert  dintre președinții secțiilor de votare din Bistrița-Năsăud pentru referendumul de modificare a Constituției, desemnați prin tragere la sorți, s-au retras și au trebuit înlocuiți de urgență cu alții. Astfel din cei 313 președinți de secții din Bistrița-Năsăud au făcut cereri de renunțare 56 de persoane în prima etapă, cărora li s-au adaugat alți 20. Asa că a fost nevoie de două liste de inlocuire una in 1 octombrie, o alta în 2 octombrie.” A fost o situație nemaintâlnită până acum la alte scrutine” a confirmat pentru Bistrița Express judecătorul Alexandru Petrișor, președintele BEJ BN. Oamenii au fost obligați în cererile de renunțare să explice de ce nu participă, așa că majoritatea au invocat probleme de sănătate sau evenimente pe care le-au programat din timp, cu mult înainte să afle de referendum și pe care nu le mai pot amâna: ” unii merg la nunți, alții la alte evenimente, s-a invocat și faptul că e vorba de două zile dar și timpul scurt de la convocare până la data referendumului” spune președintele BEJ.

Ca să nu se trezească cu secții fără președinți, Biroul Electoral Județean BN a apelat la o soluție inedită: nu i-au mai tras la sorți pe înlocuitori, ci i-au contactat telefonic pe experții electorali din listele Autorității Electorale Permanente pentru a le cere acceptul de a-i desemna în locul celor care au renunțat. ” patru zile am stat numai la telefon pentru a-i contacta pe toți și a obține acceptul” au explicat surse din BEJ.

Situația nu este deloc singulară. În Sibiu, potrivit publicației Știri de Sibiu aproape jumătate dintre președinții de secții, adică 150 din 373 au refuzat să participe în calitate oficială. La Bihor 121 din cei 650 de presedinți au făcut cereri de renunțare.

Share.

About Author

Lasă un comentariu