Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: BEJ inflexibil cu afișajul electoral ilegal: primăria s-a executat și a dat jos bannere pro referendum

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prisma publicitară din Piața Mihai Eminescu nu mai afișează mash-urile  pro-referendum și a revenit la publicitate pentru agenții turistice. Aceasta după ce Biroul Electoral Județean a cerut Primăriei Bistrița să dea jos afișele considerate ilegale, atât din punct de vedere al imaginilor cât a amplasamentele în locuri neautorizate pentru afișaj electoral.

Joi după-amiaza BEJ a dispus printr-o altă decizie și îndepărtarea bannerelor cu același gen de afișaj, asta după ce USR a contestat și în cazul acesta afișajul. BEJ a cerut de data aceasta Primăriei Bistrița îndepărtarea imediată a afișajului, dar și sesizarea Poliției pentru încălcarea mai multor dispoziții.  Deși decizia Biroului Electoral Județean anunțată  înaintea orelor 15,00 cerea îndepărtarea imediată a bannerele, acestea erau tot  acolo și în cursul nopții de joi spre vineri.

Bannerele nu aveau nicio aprobare

Surse de la nivelul BEJ susțin că bannerele au fost atârnate de stâlpii de electricitate fără niciun fel de aviz de la municipalitate, adică fără certificat de urbanism și restul aprobărilor obligatorii în astfel de cazuri, fără însă ca Primăria Bistrița să aibă vreo reacție.

UPDATE: Primăria Bistrița a dat jos bannerele cu conținut pro-referendum, așa cum a  solicitat Biroul Electoral Județean. ”Echipele noastre au fost pe teren de dimineață pentru a le îndepărta” a confirmat și purtatorul de cuvânt al municipalității Mihai Ruști. acesta a confirmat pentru Bistrita Express că cei care au montat bannerele nu aveau niciun fel de aprobare , asa cum nu aveau nici solicitare depusă. ” Deocamdată nu stim cine le-au amplasat ca să-i putem amenda. Bannerele nu au nicio inscripție.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu