Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

UPDATE: Referendumul pro-familie nu reușește sâmbătă să-i ducă pe bistrițeni în secțiile de vot. Ruralul în urma urbanului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE 21,30: Raportarea de la ora 21.00 nu a adus o schimbarea trendului în privința prezenței la vot în prima zi a referendumului pentru redefinirea familiei. Bistrițenii nu au ajuns nici măcar în procent de 5 % prezență la urne la vremea penultimei raportări a zilei, participarea la vot în Bistrița-Năsăud fiind de 4,99 %. Este sub media pe țară, care e si ea dezastruos de mică, de 5,15 %. Ultima raportare de astăzi va fi cea de la ora 23,30 când va fi anunțată prezența la vot de la ora 21,00, ora la care s-au inchis secțiile de votare. Potrivit numărătorii paralele făcută de USR prezența la vot nu e mai mare de 6% in prima zi de vot la referendumul pentru redefinirea familiei.

Stirea inițială: Absenteism masiv în prima zi de referendum în Bistrița-Năsăud. Statistica prezenței la urne a indicat la ora 17,30 o prezență de 3,6 % în județ, conform raportării de la ora 17,30. Practic până la ora 16,00, ora la care s-a făcut măsurarea participării  ritmul mediu de prezență a fost de 0,45% în fiecare oră. Participarea la vot din județ este sub media națională la ultima raportare, care era potrivit Biroului Electoral Central de 3,78 %.

În cifre aceasta înseamnă că mai puțin de 10 000 din cei 262 de mii de alegători din Bistrița-Năsăud înscriși pe listele de vot și-au manifestat până acum opțiunea la referendum. 1066 dintre aceștia au votat pe lista suplimentară și 446 au cerut urna mobilă.

Pentru ca referendumul să fie valabil  30 % dintre cei înscriși pe listele electorale ar trebui să se prezinte la urne, iar pentru ca rezultatele acestuia să fie validate ar trebui ca 25 % dintre cei aflați pe listele electorale să fi spus ” da”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu