Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Update REFERENDUM: Bistrita-Nasăud în fruntea clasamentului matinal la folosirea urnei mobile

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

UPDATE 14,30

Județul Bistrița-Năsăud e tot în fruntea clasamentului folosirii urnei mobile și la ora de raportare 14,30 a Biroului Electoral Central, însă e pe locul 3 cu 357 de solicitanți ai urnei mobile, în timp ce primul loc e adjudecat de Dolj cu 769 de solicitanți și Alba cu 411 cereri. La aceeași ora media de participare la vot în județ era de 2,48 %, în timp ce media națională era puțin mai mare de 2,54.

Pe listele suplimentare din județ au votat în jur de 700 de persoane , în timp ce în toată țara votaseră în afara de localitatea de domiciliu 61600 de oameni.

STIREA INIȚIALĂ: În statisticile Biroului Electoral Central referitoare la referendum județul Bistrița-Năsăud a fost până la ora 11,30 campion cel puțin la un capitol: votul cu urna mobilă. Potrivit BEJ până la ora 11,30 solicitaseră urna mobilă 175 de persoane în condițiile în care în alte județe urna mobila a fost cerută doar spontan: în majoritatea județelor existau zero solicitari, în timp ce după Bistrița-Năsăud urna mobilă a ajuns cel mai mult la bucureșteni, unde existaseră de dimineață 82 de solicitări.

Deținuții s-au întrecut să voteze

Biroul Electoral Județean BN a transmis prin președinte, judecătorul Alexandru Petrișor că urna mobilă a fost folosită în toate cele 175 de cazuri pentru votul deținuților din Penitenciarul Bistrița care au votat chiar de la ora 8,00 dimineața. De menționat că în Penitenciarul Bistrița sunt închise 456 de persoane, însă nu toți au dreptul de a vota, pentru unii fiind stabilit prin dispozitivul sentinței pe care o execută inclusiv suspendarea dreptului de a alege. Până la ora 10,00 au votat în județul Bistrița-Năsăud 1,5 % din totalul celor aflați pe listele electorale, puțin mai mult decât media națională care era de 0,97 % la aceeasi ora.

Share.

About Author

Lasă un comentariu