Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Locomotiva de muzeu își ocupă sâmbătă definitiv locul din apropierea Gării Bistrița

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Poliția locală a degajat timp de două zile parcarea din apropierea Supermarket-ului Billa către calea ferată pentru a face loc unui utilaj greu care să poată tracta locomotiva de muzeu construită în anii 50 destinată să decoreze un părculeț din apropierea Gării Bistrița. Polițiștii locali au avut nevoie de două zile pentru a degaja parcarea folosită de clienții supermarketului, dar și de locuitorii blocurilor din apropierea și a face loc utilajului. Marea mutare a locomotivei, considerată o adevărată bijuterie de colecție și preluată în concesiune de la CFR de municipalitate va avea loc sâmbătă.

        

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, cel care a supravegheat și preluarea locomotivei în 8 august, atunci când a ajuns în gara Bistrița de la Atelierele CFR Cluj și se ocupă și de lucrările de amplasare, locomotiva decorativă va fi așezată într-un părculeț între gară și autogară, care urmează să fie amenajat după schițe făcute la Direcția de Urbanism.

Locomotiva cu aburi, construită în 1947 la Uzinele Reșița a fost recondiționată la Atelierele CFR din Cluj:Locomotiva fost construită in anul 1947 la uzinele Domeniilor Reșița, după modelul german D.R. 52, cu numeroase îmbunătățiri făcute de către ingineri români. A funcționat în depoul de locomotive Dej și Cluj și a fost scoasă din serviciu în anul 1960. Pentru a fi expusă in orașul nostru ea a fost recondiționată în Atelierele CFR Cluj. Sperăm ca cetățenii orașului și nu doar ei să se bucure de această prezență frumoasă, inedită și impunătoare !” a scris  viceprimarul Cristian Niculae pe facebook la momentul recepționării acesteia

Share.

About Author

Lasă un comentariu