Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Deputatul Cristina Iurișniți după vizita la Avocatul Poporului: ”Ciorbea era în vacanță cu instituția în buzunar”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parlamentarul USR Cristina Iurișniți a relatat pe facebook cum a decurs vizita ei și a colegilor, deputați USR la Avocatul Poporului, căruia încercau să-i solicite instituțional, să atace OUG-ul asumat de ministrul  Tudorel Toader, 92/2018, la Curtea Constituțională. : ”Azi la Avocatul Poporului alături de colegi din USR am depus o sesizare de neconstituționalitate la OUG 92 de desființare a DNA si DIICOT prin atacul direct cu dedicație la dreptul procurorilor de a profesa prin limita de vârsta! ” .

La Avocatul Poporului însă surpriză, titularul postului Victor Ciorbea plecase deja în vacanță fără a-și delega competențele vreunui adjunct din instituție: ”Ciorbea era plecat deja in vacanță cu instituția in buzunar…2 săptămâni se presupune că România poate exploda, nimeni nu mai poate avea o reacție democratică de denunțare a abuzurilor îndreptate împotriva justiției si statului de drept. Vom monitoriza dacă o instituție care e pusă să reprezinte poporul plătită din bani publici își face treaba pentru popor!” a comentat deputatul USR Cristina Iurișniți, tot pe pagina de socializare.

Avocatul Poporului este singură instituție din România  în măsură să atace o ordonanță de urgență la Curtea Constituțională, potrivit reglementărilor legale. Ordonanța 92/2018, care modifică legea statutului magistraților, chiar înainte ca aceasta lege sa intre in vigoare a fost publicată în Monitorul Oficial cu o întârziere de 30 de ore. Încă de la anunțarea ei OUG-ul a fost primit cu foarte multă îngrijorare în condițiile în care exista temerea că va lăsa parchetele mari : DNA, DIICOT sau Parchetul General fără procurorii tineri, din motive legate de vechime. De altfel Parchetul General, USR dar și PNL îi cer avocatului Poporului sa o atace la CCR pe motiv de neconstituționalitate

Share.

About Author

Lasă un comentariu