Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Cum a putut ajunge un fost ministru țărănist cârpa puterii PSD-iste? Simplu, omul era dator vândut

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trăim zile triste, în care, tot ce înseamnă speranță de a avea o țară normală, cu un sistem juridic stabil și predictibil, egal pentru toți, a devenit un vis prea îndepărtat. Ne punem întrebarea, ce se mai poate face, cine ne poate salva? Președintele nu are prea multe instrumente, opoziția a blocat cât a putut calea parlamentară, a rămas guvernul iar acolo Tudorel pare “hard to kill”, scula perfectă care face toate poftele lui Daddy, mai ales când șefa lui este total lipsită de circumvoluțiuni.

Instituțiile justiției, CSM, Parchetul General, DNA, se bat cu spatele la zid, chiar si CCR a refuzat să treacă linia roșie. Atunci de unde atât de multă siguranță și lipsă de reacție la mânăriile lui Tudorel? Există o mică fisură în această linie de apărare, este vorba de “Avocatul nostru, al poporului”, sluga perfectă, care face perfect un singur lucru, nu face nimic. Dacă pe acest post ar fi un om normal, atunci toate atacurile lui Tudorel ar fi apă de ploaie, gângăveli ale unui profesoraș de provincie. Dar pe acest post, singura persoană care are putere să “cenzureze” derapajele guvernului, este un om vulnerabil, extrem de vulnerabil, executantul perfect. Cum a putut ajunge un fost prim ministru PNTCD, cârpa puterii PSD-iste? Simplu, omul este dator vândut. Orice om normal din țara asta, aflat în starea lui era falit, cu portăreii la ușă, cu salariul executat silit, cu proprietățile vândute.

Dar acesta nu este un om normal, este o slugă perfectă, pus pe o poziție ideală pentru scopurile celor care-l pilotează. S-au folosit de un accident, un om avar, care s-a întins mai mult decât l-a ținut plapuma. Dacă dorea o casă normală, de 150-200 mp, nu una de 700 mp, dacă în loc să se împrumute cu 1,2 milioane de euro pentru a-și construi casa de vis, ar fi luat și el 100.000 de euro, printr-un credit imobiliar pe 30 de ani, la veniturile pe care le are el și familia (alea reale, nu cele denumite pompos in declarația de avere “Avocat Lacrima Ciorbea onorarii de succes din contractele încheiate între 17.10.2005 si 1.1.2018 -1,2 milioane de euro”), el și soția sa trăiau liniștiți, demni și fără coșmarul sărăciei la bătrânețe. Ne dăm seama cu ochiul liber că, un om care a reușit, în tinerețe, prin muncă să iasă din sărăcie, va face totul ca la bătrânețe să nu ajungă din nou sărac. Omul nu este prost, dar deosebit de viclean, dincolo de figura sa de tocilar timid, care i-a înșelat pe Miron Mitrea, Ion Diaconescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și alți lideri care l-au creditat în trecut, dându-i funcții majore în statul Român, el va face totul pentru a rămâne bogat, indiferent ce înseamnă “totul”.

Ce putem face pentru a-l face să acționeze? Va trebui să-l scăpăm de datorii? Habar nu am, poate că o soluție ipotetică ar fi să-i asigurăm o rentă viageră care să-i acopere datoriile la Bănci, prieteni și fisc. Poate că anumite instituții ar trebui să-l caute un pic la declarația de avere.

Eu pot fac un singur lucru, să arăt pe baza cifrelor din declarația sa de avere că este falit și ca atare, nu are dreptul moral să fie avocatul meu și al poporului meu. Iată cifrele:

Venituri anul 2017: (Salarii, pensii el și soția sa) 138.000 lei (29.911,60 Euro)- Avocat al poporului 73.635 lei (15.774,96 Euro) – Avocat Lacrima Ciorbea 123.560 lei (26.469, 06 Euro) – Pensie Victor Ciorbea 230.931 lei (49.473,46 Euro)-Pensie Lacrima Ciorbea. TOTAL VENITURI: 566.126 lei (121.266,32 Euro) Datorii: 1.264.962 Euro (5.906.070, 37 lei)- Credite plus contracte de împrumut. Datorii fisc: 557.766 lei (119.462,00 Euro) TOTAL DATORII 6.463.674,94 lei (1.384.424 euro)

A platit din 2014 pana acum din cele patru credite care insumau 1.168.863 Euro doar 58.961 euro, deci doar 14.725 euro/an. Concluzia o trageți voi Din calculele facute pe baza declaratiilor de avere al “avocatului poporului lor, nu al nostru”, acesta are de platit pana in 20-20 suma de 6.463.974, 94 lei ( șaizeci si patru de miliarde de lei vechi). Credeți că va fi executat silit, ca orice alt datornic “normal” din România?

O intrebare simplă: un om ca acesta poate să fie independent?

O altă întrebare simplă: Fiscul a făcut ceva pentru a recupera sumele datorate?

O ultimă întrebare: Este Victor Ciorbea avocatul poporului tău?

Supliment la ultima intrebare:  noua lege a falimentului personal îl va afecta și pe avocatul poporului lor?

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Parerea noastra este ca domnul Tudorel Toader face foarte bine ceea ce face ! Este “omul potrivit, la locul potrivit ” ! Trebuie odata resetat tot sistemul facut de Basescu si cei de dinainte… ! Ideal ar fi ca odata cu cei care castiga guvernarea, sa fie schimbati toti sefii de institutie, de jos pana sus… ptr ca altfel, indiferent cine este ” la butoane ” … va face tot ce-i sta in putintza ca cei care guverneaza, sa nu-si poata realiza Planul de guvernare , asa cum face domnul nostru presedinte Johannis in acest moment – care este presedintele opozitiei nicidecum al ” tuturor romanilor ” . Ce nu este clar ?!
    Apoi, ori de ” hais ” … ori de ” cea “… oricare la fel face si la fel au facut si in trecut, ptr ca noi nu avem o opozitie constructiva ci efectiv distructiva si de blocaj al unuia in raport cu celalalt . In Anglia de exemplu, oricare ” opozitie ” ar fi… este de aceiasi parte adica de “dreapta capitalista ” doar ca-i mai mult ori mai putin ” salbatica ” in raport cu ” pro.sti.mea ” in care se da cu parul !

Lasă un comentariu