Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum se fac evaluările miniștrilor pe la PSD: li se numără aparițiile în presă și-i punctează cu programul de guvernare în față

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O comisie de la PSD, între care deputatul de Bistrița Doina Pană a evaluat timp de mai multe săptămâni prestația tuturor ministrilor din cabinetul Vioricăi Dăncilă și i-a pus deja premierului pe masă concluziile la care au ajuns. Evaluarea ar fi fost o muncă contracronometru-potrivit parlamentarului PSD pentru a-i da premierului instrumentele pentru a face propunerile pentru remaniere, care ar putea ajunge pe masa CEx-ului partidului de săptămâna viitoare.

Doina Pană a ținut să precizeze într-o conferință de presă organizată vineri la PSD Bistrița și care au fost criteriile comisiei de evaluare : cum au fost comunicările publice ale miniștrilor și cum au ținut cont de respectarea programului de guvernare. Fostul ministru a mai susținut și că nu există recomandări de remaniere ci doar un raport cu  punctaje transmis premierului.

Revista presei pe cap de ministru

Pană a insistat pe ideea comunicării publice invocând, în linia obișnuită a PSD-ului că unii miniștri nu s-au priceput să-și facă publice realizările:  “ Am comparat rapoartele cu datele din programul de guvernare, am comparat şi cu ce trebuia să scoată Parlamentul, ca legislaţie, pentru că pot fi situaţii în care o hotărâre de guvern să nu o poţi scoate, ca ministru, pentru că nu a fost modificat ceva legislativ în Parlament. Pe urmă, am făcut o analiză foarte amplă pe modul cum au ştiut să comunice realizările la fiecare minister, pentru că, din punctul meu de vedere şi nu numai al meu, cea mai mare problemă a noastră este, ca guvernare, nu că nu luăm măsuri bune, că le luăm, dar nu ştim să le facem cunoscute încât să ajungă la publicul larg. Practic, am monitorizat toate apariţiile TV, toate conferinţele de presă, toate deplasările în teritoriu ale fiecărui ministru şi, în funcţie de toate aceste date, s-a întocmit acest raport, care eu zic că va fi baza pentru hotărârea pe care o va lua doamna prim-ministru, legat de remanierile care vor fi”, a explicat  Doina Pană în cea a constat munca ” contracronometru”.

Fiecare cenzor cu miniștrii lui

Doina Pană spune că fiecare dinte cei 9 evaluatori de la partid au avut repartizați mai mulți miniștri, însă numai de la PSD pentru că ALDE nu a intrat în evaluare. Deși n-a vrut să spună și pe cine a evaluat deputatul bistrițean a ținut să precizeze că nu a avut nimic de-a face cu monitorizarea fostului minister pe care l-a condus și de unde a fost înlocuită de actualul ministru bistrițeanul Ioan Deneș.

În ultimii doi ani de când a venit la guvernare PSD și-a schimbat de câteva ori garnitura de miniștri, a schimbat doi premieri, iar pentru primul, Sorin Grindeanu a trebuit să depună chiar moțiune de cenzură împotriva propriului cabinet. Această npouă remaniere ar urma sa fie a patra de la preluarea guvernării. De cealaltă parte partenerii de guvernare de la ALDE au anunțat chiar astăzi de la Bistrița, prin vocea lui Călin Popescu Tăriceanu că partidul nu-și va înlocui niciun ministru

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu