Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tăriceanu, lovitură de imagine încasată la Bistrița: un vicepreședinte USR anunță că ALDE Europa va dezbate moțiunea pentru excluderea partidului omonim român

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vicepreşedintele USR Cristian Ghinea a anunțat într-o conferință de presă  la Bistriţa că ALDE Europa va dezbate la congresul din luna noiembrie o rezoluție de excludere a partidului condus  de Călin Popescu Tăriceanu, depus de Ciudadanos, formațiunea politică spaniolă, care este membră a grupului. Ghinea n-a ascuns că partidul său ar agrea o aderare la ALDE-le european, însă numai dacă partidul lui Tăriceanu nu va mai fi membru al grupul parlamentar european.

”Partidul lui Tăriceanu este o pubelă de corupţi şi nu merită să fie în ALDE – este mesajul pe care l-am transmis partenerilor noştri liberali europeni la toate întâlnirile şi, ca urmare, la congresul ALDE Europa care se apropie, luna viitoare, va fi pusă pe masă o moţiune pentru excluderea partidului domnului Tăriceanu din formaţiunea europeană. Este condiţia pe care noi am pus-o pentru a merge spre ALDE”, a afirmat deputatul Cristian Ghinea, care este și candidat în competiția internă a USR-ului pentru un loc pe listele europarlamentare. Acesta i-a invitat pe ziariști chiar să-l întrebe pe Tăriceanu care se află și el în Bistrița și va organiza vineri dimineața o conferință de presă, ce are de spus față de ceea ce urmează să i se întâmple partidului său. Ghinea a mai afirmat și că a aflat  că Tăriceanu  a preluat numele grupului european cu care și-a botezat partidul fără măcar să ceară permisiunea de la ALDE Europa.

Rezoluţia despre care am spus este propusă de partidul Ciudadanos din Spania, un partid foarte similar USR, care a început de la zero şi a ajuns acum al doilea partid din Spania, este o forţă în ALDE Europa şi ei au propus această rezoluţie – putem să speculăm să spunem ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut noi, USR, cu ei. ..Mesajul nostru este foarte simplu: oameni buni, liberali europeni, noi suntem partenerul vostru natural în România, pentru că noi chiar credem în aceleaşi lucruri în care credeţi şi voi… Tăriceanu este un accident istoric, el pur şi simplu a nimerit acolo pentru că, atunci când PNL a dezertat din ALDE şi s-a mutat la PPE, liberalii europeni aveau şi ei nevoie de cineva cu care să vorbească în România. Asta se numeşte accident istoric”, a mai spus Ghinea.

Foto: Puterea.ro

Tăriceanu alături de liderul ALDE Europa Guy Verhofstadt

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu