Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ambulanța Bistrița-Năsăud pe lista scurtă de înnoire a parcului mașinilor de intervenție. un parlamentar dă vestea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud ar putea primi până la finele anului 2019 circa  28 de mașini de intervenție, cumpărate din bani europeni, o primă serie urmând să ajungă până la sfârșitul acestui an. Deputatul PMP Ionuț Simionca salută anunțul făcut de Ministerul Sănătății și spune că s-a implicat direct atunci când a fost adoptat  bugetul pe 2018 pentru prinderea proiectului ambulanțelor noi în proiecția bugetară, după care a insistat în întâlniri cu oficiali, dar și în declarații publice pentru ca  achiziția să  aibă loc: ”Aș fi vrut să fie mai multe și să ajungă la noi mai repede, dar orice pas făcut în această direcție este extrem de important fiindcă ajută la salvarea de vieți omenești.
Știind că avem puține ambulanțe în județ și că majoritatea sunt uzate moral, am avut discuții cu toți miniștri sănătății în ultimii doi ani, iar la dezbaterea bugetului pe 2018 am cerut guvernului să aloce câte o autosanitară de intervenție pentru fiecare comună din Bistrița-Năsăud.
Am avut o mulțime de întâlniri cu oficialii, declarații, interpelări, emisiuni, articole prin care am încercat să sensibilizez autoritățile cu privire la nevoia de a avea ambulanțe pentru prim-ajutor. Până la urmă, vocea mea a fost auzită, iar acest fapt va aduce mai multă siguranță în viața celor pe care îi reprezint în Parlament” a scris deputatul pe pagina sa de facebook.

36 de ambulanțe în parcul auto al SAJ, multe cu norma de casare depășită

Serviciul de Ambulanță Bistrița-Năsăud deține un parc de ambulanțe cu 36 mașini, multe cu o vechime mai mare de 10 ani și chiar de peste 15 ani, unele cu peste 600 de mii de kilometri la bord. Unele au stat mai mult în service anul acesta pentru ca sunt într-o stare mult prea proastă pentru a mai putea fi folosite.

Potrivit unui anunț recent făcut de secretarul de stat Raed Arafat primele 500 de ambulanțe vor fi achiziționate la nivel național până la sfârșitul anului.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu