Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cristina Iurișniți despre decizia PSD de a relua votul, după un prim eșec: ”fraudă si dictatură în Parlament!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți  a comentat pe facebook scandalul din Camera Deputaților de astăzi când alianța PSD și ALDE a supus a doua oară la vot, la câteva minute distanță un proiect de lege care tocmai fusese respins.  A doua oară PSD-iștii au reșit să mai găsească câteva voturi și să treacă în cele din urmă proiectul, în pofida protestelor opoziției:  ”Fraudă si Dictatură în Parlament! Am fost azi in Plenul Camerei Deputaților martorii unui abuz ticălos și incalificabil! Inca un episod din seria ” pentru ca putem” a Coaliției toxice! Decizia PSD de reluare a votului după ce legea nu a întrunit prima dată majoritatea de 165 de voturi a fost un gest clar de dictatură politică!” a scris Cristina Iurișniți.

Aceasta a explicat și cum au decurs lucrurile, atașând și două imagini cu tabela de vot care demonstrează cum în 5 minute patru deputați și-au schimbat votul: ”Invocând o falsă eroare a sistemului, PSD a decis reluarea votului, iar în doar cinci minute Dragnea a sunat clopoțelul ca să adune deputații în sală și a făcut presiunii ca toți să voteze pentru. Listele de vot arată că patru deputați și-au schimbat în decurs de cinci minute votul. Camera Deputaților a ajuns un instrument pe care Liviu Dragnea îl folosește după propriile interese!”

Despre proiectul pentru care a fost nevoie de ocolirea Regulamentului Camerei Deputaților, cel al prevenirii spălării banilor, Cristina Iurișniți scrie că în realitate creează, folosindu-se de instrumentul unor directive europene, mecanisme de constrângere și control excesiv al ONG-urilor: ”USR reclamă că prin intermediul directivei, PSD vrea să creeze un mecanism de oprimare, constrângere și desființare a fundațiilor și asociațiilor prin birocratizare excesivă și sancționarea acestora cu sume aberante de până la 5 milioane de euro dacă nu vor declara listele cu beneficiarilor direcți. Proiectul de lege prevede niște obligații care vor duce la blocarea asociațiilor și fundațiilor din România. Un aspect mult mai important în proiectul de lege este interzicerea acțiunilor la purtător, un amendament esențial pe care USR îl va vota.” mai scrie deputatul USR.

Share.

About Author

Lasă un comentariu