Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PSD a votat astăzi în Parlament până i-a ieșit votul la legea spălării banilor. În scandalul declanșat Daniel Suciu i-a jignit pe cei din opoziție

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Scandal astăzi în Camera Deputaților după ce Coaliția de la guvernare a forțat votul a doua oară  la una dintre legi după ce inițial aceasta fusese respinsă de majoritatea deputaților prezenți.

S-a întâmplat la votul pentru proiectul legii spălării banilor, care obligă printre altele ONG-urile să raporteze toate sursele financiare, de fapt două directive ale Uniunii Europene și alte modificări conexe. După ce legea a căzut inițial la o diferență de două voturi cu 163 de voturi pentru față de 165 necesare  deputatul bistrițean Daniel Suciu, lider de grup la PSD a cerut reluarea votului, o procedură care încalcă  Regulamentul. Bucuria opoziției a fost de scurtă durată. |În vociferările opoziției care striga ”hoții-hoții” deputații PSD au reușit să mai aducă în sală încă șase parlamentari ai grupului, care să voteze pentru ca legea respinsă inițial să treacă. În timp ce opoziția a strigat că e un furt pe față, Daniel Suciu a susținut în fața ziariștilor la ieșirea din plen că de fapt sistemul de vot ar fi făcut probleme si ca oamenii care votaseră sub ochii lui și prima dată nu ar fi fost înregistrați de sistemul de vot. Ceea ce am făcut astazi a fost perfect regulamentar ” a susținut Suciu contrazis de ziariști; ”ce va da dreptul să reluați votul cu colegi care la vremea votării erau ieșiți din sală?” a întrebat un jurnalist care i-a replicat liderului de grup ca deputații PSD erau în sală:” Ba da erau iesiti, avem pe camere înregistrare” a venit răspunsul.

Liderul de grup i-a jignit  pe cei din opoziție

Un altul i-a spus lui Suciu că însuși liderul UDMR Kellemen Hunor a declarat la reluarea votului că ”totul este o porcărie” la care acesta a replicat ” e părerea dânsului, n-o comentez”. Suciu s-a lansat și într-o adevărată tiradă de jigniri la adresa opoziției, mai ales a deputașilor USR: ”

Golani și iresponsabili s-au dovedit cei care au huiduit și au stat cu mâinile în aer prin sală, în loc să voteze legea offshore. Ei sunt huligani, nu noi. Și-au bătut joc de munca tuturor colegilor. Le sugerez să nu mai huiduie și să citească regulamentul, să nu ne mai facă pe noi golani. Am dovedit astăzi, că, indiferent care era votul PNL și USR, legea offshore. Am sperat ca odată ce aducem consensul să mai existe o șansă pentru acest Parlament. Opoziția ne-a dovedit că nu este posibil.” a spus Suciu la ieșirea de la vot, citat de stiripesurse.ro.

PNL și USR au anunțat că vot ataca la Curtea Constituțională adoptarea legii pe motiv că s-a făcut cu ăncălcarea Regulamentului Camerei Deputaților, ” prin hoție”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu