Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionuț Simionca-autorul singurei Legi Colectiv: ”avem obligația să avem grijă ca tragedii precum cea de acum 3 ani să nu se mai poată repeta”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul Ionuț Simionca, autorul singurului proiect legislativ inspirat de tragedia de acum 3 ani de la Colectiv care a și devenit lege  crede că proiectul lui poate salva legi pentru că avertizează încă de la intrare dacă un imobil are sau nu avize pentru securitate la incendiiiar cei care intra o fac în cunoștință de cauză: ” În primul meu mandat de deputat al bistrițenilor, am reușit să promovez o lege care poate salva vieți.
Pentru cei ce au murit nevinovați în incendiul din seara zilei de 30 octombrie 2015, pradă inconștienței și nepăsării, nu se mai poate face prea mult. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Dar avem obligația să facem ceva pentru ceilalți semeni ai noștri, trebuie să avem grijă ca evenimente tragice precum cel din Clubul „Colectiv” să nu se mai poată repeta, trebuie să ne asigurăm că nu se mai pierd vieți omenești din aceleași motive.
Am inițiat un act normativ, aşa-numita Lege Colectiv, care, din 15 ianuarie 2018, a devenit Legea nr. 28 pentru completarea Legii privind apărarea împotriva incendiilor. Dacă un club, restaurant sau alt spaţiu public cu destinația de comerț, cultură sau turism funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, este obligatoriu ca lipsa acesteia să fie semnalată printr-un panou.”
scrie astăzi într-o postare pe facebook deputatul PMP.

Proiectul care prevedea instalații automate de stingere a incendiilor respins la vot

Proiectul lui Simionca nu e singurul depus de parlamentari după tragedia de acum 3 ani. Fostul interpret Mihai Sturdzu, intrat în Parlament pe listele PSD a depus un proiect care impunea instalații automate de stingere a incendiilor pe bază de stropitori pentru clădiri publice, dar sp restaurante, sali de spectacole, cluburi. Proiectul lui  Sturdzu, deputat ajuns între timp în dizgrația PSD, a  fost respins de Guvern, pe motiv că e prea costisitor pentru instituțiile publice. A căzut și la votul majorității atât în Senat cât și în Camera Deputaților. De menționat însă că în SUA după o tragedie asemănătoare, anterioară celei de la Colectiv a fost impusă prin reglementări legale dotarea clădirilor, în special a celor de spectacole cu asemenea sisteme automate de stingere a incendiilor.

Și proiectul lui Simionca era cât pe ce să fie respins, fiind întors de trei ori din plen către comisii.

Share.

About Author

Lasă un comentariu