Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Teraplast Grup rezultate spectaculoase la 9 luni: cifra de afaceri s-a dublat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Teraplast Grup și-a dublat cifra de afaceri în primele nouă luni din 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut. Spectaculoasele rezultate financiare au fost anunțate în raportul publicat astăzi de grupul bitrițean pe Bursa de Valori București

 Anunțul vorbește de o cifra de afaceri consolidata de 590,5 milioane de lei, in crestere cu 100% fata de cifra de afaceri  din acelasi interval al anului trecut,  când era de 294,6 milioane de lei. Un alt indicator dat publicitații, care măsoara profitabilitatea companiilor, așa numitul EBITDA  consolidata a grupului a crescut cu 60%, de la 32,9 milioane de lei la 52,8 milioane de lei.

Managerii companiei susțin că creșterea se datorează fiecărei dintre liniile de business, însă cel mai mare aport la creșterea cifrei de afaceri l-a avut dezvoltarea expansivă a fabricii Terasteel din Serbia. De altfel întreaga divizie Steel a grupului, adică Terasteel România și Terasteel Serbia și Depaco a avut o creștere a cifrei de afaceri cu 208% in primele 9 luni din 2018 față de aceeași perioadă din 2017.

”La doar 1 an de la inaugurare, TeraSteel Serbia a inregistrat un volum de vanzari de peste 1 milion de metri patrati de panouri termoizolante cu spuma poliuretanica si peste 100.000 metri liniari de tabla cutata autoportanta, in valoare totala de peste 13 milioane de euro. Investitiile totale in aceasta unitate de productie sunt de peste 6 milioane de euro, ultima investitie a companiei fiind noul modul de fabricatie a panourilor termoizolante cu vata minerala, a carei productie planificata este de 300.000 de metri patrati in 2019.

In acelasi timp, TeraSteel Romania si TeraSteel Serbia, au inregistrat performante deosebite, in primele noua luni din 2018 producand si livrand peste doua milioane de metri patrati de panouri termoizolante” anunță comunicatul postat pe BVB.

TeraPlast Group anunță și că va continua dezvoltarea prin investitii, in luna septembrie depunand trei proiecte, in valoare de 15 milioane de euro, prin Schema de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie și că ”aprobate  investitiile vizeaza achizitia de utilaje si echipamente pentru cresterea capacitatii de productie pentru produsele existene, diversificarea portofoliului si infiintarea de noi unitati de productie in cadrul a trei companii din Grup – TeraPlast, Depaco si TeraGlass. In contextul aprobarii, proiectele vor crea 159 de noi locuri de muncă”

Share.

About Author

Lasă un comentariu